Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кажуть, що ефект від “іммігрантського закону” є очевидним

Категорія:

Неоднозначний місцевий закон, ухвалений в пенсільванському місті, стає моделлю для інших місцевих громад.


Газлтон, штат Пенсільванія, США. – Члени міської ради кажуть, що після 13 липня, коли мер Лу Барлетта (Lou Barletta) підписав Акт Звільнення від Нелегальної Імміграції (Illegal-Immigration Relief Act) вони спостерігають переважно позитивні наслідки і для міста, і для околиць.

“Що я спостерігаю в нашій місцевості, і про що мені говорять – це те, що багато нелегалів залишили нашу територію”, - каже голова міської ради (council President) Джо Януцці (Joe Yannuzzi). – “Ви можете побачити різницю.”

Член міської ради Джек Мунді (Jack Mundie) каже: “Багато нелегалів поїхали з міста. Я чув, що одне помешкання повністю очистилось.”

Єдиний член ради, хто голосував проти цього акту, Боб Нілс (Bob Nilles) каже, що “може і має місце ефект того, що багато нелегалів виїжджають, але немає статистики, щоб це підтвердити”.

Членкиня міської ради Евелин Ґрехем (Evelyn Graham) каже, що вона спостерігає “значний ентузіазм серед людей щодо нашої позиції. Я постійно це чую. Навіть незнайомі люди підходять до мене на вулиці і кажуть, що вони схвалюють те, що ми зробили”.

Закон карає роботодавців та накладає штраф на землевласників, які надають роботу або здають житло нелегальним мігрантам. Він також забороняє використовувати в офіційній міській документації інші мови, окрім англійської.

Януцці каже, що на загальнодержавному рівні “спостерігається шалений попит. Кожен прохає копію (цього акту). Це те, про що мовчазна більшість думала, але не говорила вголос до того дня, коли Лу підписав закон.

Сподіваюсь, що держава та федеральний уряд будуть щось робити. І я думаю, що причиною тому є ми, маленький Газлтон. Як ви помітили, чутки про це до них вже дійшли. Я думаю, що наші обранці отримали натяк, що щось треба робити.”


Ґрехем каже, що на її думку приклад наслідуватимуть багато муніципальних лідерів: “У них немає можливості далі чекати, поки федеральний уряд щось робитиме з проблемою нелегальної міграції.

Думаю, що у політиків не вистачає мужності робити те, що треба. На щастя, ми маємо мера, який не є “провідним політичним лисом”.



Effects of Immigrant Law Visible, Some Say
“National Vanguard”, 12 серпня 2006.

Переклав Володимир Щербина

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи