Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Плеінз приєднується до інших міст у забороні нелегальної міграції. Громади підтримують контроверсійну ініціативу Газлтона

Муніципалітет містечка Плеінз (Plains) є останнім в окрузі Люзерн (Luzerne), що збирається поставити хрест на нелегальній міграції.
У вівторок міські депутати одноголосно проголосували за рішення доручити міському солісітору (голова юстиції містечка) підготувати текст міського закону, спрямованого проти нелегальної міграції, подібний тому, що був ухвалений в Газлтоні. Таким чином Плейнз став шостим містечком в окрузі, що серйозно узявся за контроверсівну тему.

Ухвалений в Газлтоні місцевий закон – Акт Звільнення від Нелегальної Імміграції (Illegal-Immigration Relief Act) – забороняє місцевим землевласникам здавати в оренду приміщення нелегалам, карає роботодавців за узяття нелегалів на роботу та проголошує англійську мову офіційною мовою на території містечка.

Голова плейнзівської міської ради Рон Філіпіні (Ron Filippini) каже, що плейнзівській закон буде дуже подібним до газлтонського, в тому числі й з проголошенням англійської мови єдино допустимої. Голосування з цього закону відбудеться 14 вересня.

“Якщо Конгрес та федеральний уряд не збираються щось робити, то це зробимо ми,” – заявив Філіпіні у п’ятницю.

Після того, як Газлтон став першим у країні муніципалітетом, що ухвалив подібний закон, керівництво двох інших містечок округу – Газл (Hazle) та Західний Газлтон (West Hazleton) – ухвалили подібні закони, а керівництво містечок Кортдейл (Courtdale) та Сороковий Форт (Forty Fort) проголосили, що вони мають намір ухвалити подібні закони.

Інші містечка регіону також розглядають жорсткі місцеві іммігрантські закони. За повідомленням ЗМІ серед них Франквіл (Frackville), Мак-Аду (McAdoo), Шенанду (Shenandoah) та Західний Маганой (West Mahanoy) в окрузі Щуйлкіл (Schuylkill); Несквугонін (Nesquehoning) в окрузі Карбон (Carbon); Санбері (Sunbury) в окрузі Носамберланд (Northumberland); Маунт Поконо (Mount Pocono) в окрузі Монро (Monroe).

Філіпіні каже, що сьогодні в містечку немає жодних проблем з нелегалами, але містечко хоче бути готовим до несподіванок. “Якщо це сталось десь (в Газлтоні), то може статись і тут,” – каже він.

Депутат каже, що його предками були польські та італійські іммігранти, які легально в’їхали у країну. Він вважає, що держава сама може обирати тих, кого запустити, серед бажаючих сюди прибути.

“Нелегали викликають навантаження на соціальні та медичні структури. Вони взагалі створюють навантаження на всі структури,” – каже він.

Депутат Бріджит О’Конор (Bridget O’Connor) каже, що вона та п’ять інших членів ради підтримують запропонований закон.

“Я сто відсотків ЗА,” - каже О’Конор. – “Це не значить, що я проти прибуття будь-кого. Я просто не хочу, щоб тут були нелегали. Думаю, що кожне місто повинно серйозно подивитись на проблему".

Після засіданні міської ради ввечері у вівторок депутат Джо Гоінські (Joe Hoinski) заявив, що на його думку “кожне місто” повинне ухвалити закон, подібний до газлтонського.

Різні групи із захисту громадянських прав вимушені були подати позови після ухвалення закону в Газлтоні.

На питання щодо можливості судового процесу О’Конор сказала, що солісітор Стефен Менн (Stephen Menn) зможе дати коментар з цього приводу. У п’ятницю зв’язатись із Ментом не вдалось.


Plains joining other towns banning illegal immigration The communities are following Hazleton’s controversial lead
Robert Kalinowski, “The Citizens' Voice”, 12 серпня 2006.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Кажуть, що ефект від “іммігрантського закону” є очевидним
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи