Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ющенко відкрив Меморіал пам'яті Героїв Крутів

Категорія:

У Крутах відкрито Меморіал пам’яті героїв, присвячений загибелі студентів під час захисту підступів до Києва від більшовицьких військ у січні 1918. А на розі Хрещатика й Бульвару Шевченка височіє пам'ятник тому, хто послав ті більшовицькі війська на Київ.
Президент Віктор Ющенко відкрив у селі Крути на Чернігівщині памятник київським студентам, які загинули 1918 року у бою з Червоною Армією.

Пам’ятник представляє собою насипаний пагорб висотою до 7 м, на якому встановлено червону колону іонійського ордеру висотою 10 м, що завершується тризубом із стрічками по боках (композиція герба Української Народної Республіки, який в ті часи опрацьовано художником-архітектором В.Кричевським).

Перед пагорбом встановлено об’ємну, зроблену з граніту, композицію розміром 2,4х3 м, висотою 0,5 м, на якій викарбовано хрест і зображено образ студентської шинелі, виготовленої із металу.

На початку церемонії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів на місці відкриття Меморіалу заупокійну літію в пам’ять загиблих за незалежність України воїнів.

Виступаючи на церемонії відкриття, пан Ющенко сказав, що бій під Крутами, в якому чисельній та озброєній армії Радянської Росії протистояли погано озброєні студенти, має стати уроком для сучасників.

Президент висловив вдячність усім, хто був причетний до спорудження меморіалу, зазначивши, що українські бізнесмени знають про ці події і відгукуються на ініціативи патріотичних сил.

Головним меценатом спорудження Меморіалу пам’яті Героїв Крут є голова Ради директорів корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Сергій ТАРУТА. Він повідомив про наміри продовжувати розбудову меморіалу.

Виступаючи сьогодні на відкритті меморіалу, С.ТАРУТА зазначив, що в такій спосіб відновлено історичну справедливість, адже події під Крутами - це своєрідна настанова для тих, хто живе і буде жити. «За незалежність не лише варто боротися, а й варто віддавати життя”, - сказав він.

27 серпня Президент України Віктор Ющенко у Львові візьме участь у заходах з нагоди 150-ї річниці від дня народження Івана Франка.

Глава держави відвідає рідне село Івана Франка Нагуєвичі та покладе квіти до його могили на Личаківському кладовищі.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи