Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці навчилися гнати корисний спирт із кавунів

Українські вчені навчилися гнати спирт із кавунів. В Інституті південного овочівництва і баштанних культур Академії наук України вивели чотири сорти динь і кавунів з підвищеним змістом цукру.
Саме з таких сортів баштанних тепер можна робити спирт. Як стверджують вчені, останній не тільки нічим не відрізняється від традиційного, але і має корисні властивості. Зокрема, кавуновий спирт містить безліч пектинів і вітамінів. Крім всього, він надзвичайно смачний. За словами директора інституту Володимира Лимара, кавуновий спирт містить менше сивушних олій, ніж звичайний етиловий.

Нову технологію українські вчені уже встигли запатентувати. Цим методом одержання спирту активно цікавляться німці і поляки. Вони готові вкласти чимало грошей у виробництво екологічно чистої й ощадливої технології.

Але в Інституті не приховують, що співпрацювати хотіли б, в першу чергу, з українськими бізнесменами. Адже відкриття нової технології не обмежується виробництвом спиртів. З таким ж успіхом в Інституті навчилися робити і кавуновий мед. І хоча спектр його цілющих властивостей невисокий, але за смаковими якостями, на думку вчених, він перевершив бджолиний мед.

За матеріалами www.rbc.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи