Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Бабиному Яру відбувся „Ритуал пам’яті”

Категорія:

У День партизанської слави 22 вересня у Києві в урочищі Бабин Яр було проведено „Ритуал пам’яті” з покладанням квітів до Меморіального комплексу „Бабин Яр”, а також відзначено 100-річчя від дня народження української поетеси, члена Організації Українських Націоналістів Олени Теліги. У ритуалі взяли участь керівництво районної адміністрації, депутати та громадськість.
Голова Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги, народний депутат України Ольга Кобець подякувала Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту за сприяння якого сьогодні розпочато роботу Всеукраїнської науково-практичної конференції. Учасниками конференції стануть більше 60 доповідачів з усіх областей України, серед яких представники жіночого товариства ім. Олени Теліги, наукова громадськість Києва. Усі учасники стануть свідками відкриття нових фактів і відомостей з життя та творчості видатної поетеси.

Нагадаємо, що поетесу та інших борців за незалежність України було ростріляно в двадцятих числах лютого у Бабиному Яру. Розповідають, що у камері, де перебувала Теліга перед розстрілом знайшли напис зроблений її рукою: „Тут сиділа і звідти йде на розстріл Олена Теліга”. Зверху було викарбувано стилізований під меч Тризуб.

За словами Ольги Кобець, цього року нарешті повинна вийти постанова про встановлення пам’ятника видатній поетесі. Цей пам’ятник має замінити дубовий хрест, поставлений в урочищі ще в 1992 році.


Прес-служба Шевченківської РайДержАдміністрації
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи