Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До 120-річчя масового переселення українців на Далекий Схід Росії

У рамках проекту “Діаспора” в Культурному центрі України в Москві пройшов круглий стіл “До 120-річчя масового переселення українців на Далекий Схід Росії”.
З доповіддю виступив начальник управління у справах української діаспори та міжнародних зв’язків Державного комітету національностей та міграції України Андрій Попок, давши багато цікавої інформації про українське життя на Далекому Сході – від його початку до наших днів. Він підкреслив, що українці зробили великий внесок у заселення та становлення народного господарства і культури Приморського краю. Доповідач довів на фактах, що українці в різні часи намагалися зберегти свою національну ідентичність і зв’язки з Батьківщиною. Сказано було і про трагічні події, пов’язані із сталінськими репресіями. Вагу доповіді надавало і те, що А.Попок довгий час очолював українську громаду в Примор”ї.

Відкрив зустріч заступник генерального директора Культурного центру України Юрій Василенко. В обговоренні доповіді взяли активну участь учасники круглого столу (ведучий - голова Об’єднання українців Росії Олександр Руденко-Десняк) – представники української громади Москви та інших міст Росії, які прибули на Всеросійську нараду керівників українських громадських організацій Російської Федерації.

Учасники наради мали також можливість зустрітися з міністром Російської Федерації Володимиром Зоріним та Генеральним консулом України в Москві Петром Мацарським.

В.Зорін розповів про деякі сучасні аспекти національної політики у Російській Федерації. П.Мацарський у своєму виступі торкнувся сучасного стану законодавства України і Росії в галузі громадянства, перетинання кордону та інших питань. Потім поважні гості відповіли на численні питання присутніх.

----------------------------
Про життя українців на Далекому Схді розповідає сайт:
http://apopok.narod.ru/
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи