Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська пісня в Росії

До Москви з’їжджаються учасники всеросійського фестивалю-конкурсу імені Олександра Кошиця українських хорових колективів та вокальних ансамблів.
У фестивалі, який стане значною подією культурного життя Росії, її української діаспори візьмуть участь понад 300 учасників – члени українських самодіяльних художніх колективів та окремі виконавці з 30 реґіонів Російської Федерації – від Санкт-Петербурґу до Далекого Сходу, хорові колективи з України. Цей конкурс вже четвертий – попередні відбулися у 1995, 2000 та 2002 році. Він носить ім’я видатного українського хормейстера та композитора Олександра Кошиця, який вперше у ХХ столітті широко представив українську пісню та музичну культуру світові.

Організатори Фестивалю – Об’єднання українців Росії та Федеральна національно-культурна автономія українців Росії, реґіональна громадська організація «Українці Москви». Він проводиться за підтримки Федерального агентства з культури та кінематографії Росії, Посольства України в Російській Федерації, Комітету міжреґіональних зв’язків та національної політики Москви, сприяння члена Ради Федерації Федеральних Зборів (верхньої палати парламенту) РФ, голови Рад ОУР і ФНКА УР Василя Думи. Участь у підготовки та проведенні Фестивалю беруть Бібліотека української літератури в Москві, Культурний центр України в Москві, Центр міжнародних культурних програм «Москва – місто миру», Всеросійський виставковий центр, Дім народів Росії, Московський дім національностей.

Голова журі конкурсу – народний артист України професор Анатолій Авдієвський, керівник Оргкомітету – заслужений працівник культури Російської Федерації та України, заступник голови ОУР, художній керівник Української народної хорової капели Москви Вікторія Скопенко.

Програма Фестивалю включає урочистий концерт-відкриття, який пройде 20 жовтня, круглий стіл «Українська співоча культура на межі століть», конкурсне прослуховування, вечір дружби «Єднання в музиці», виступи гостей на концертних майданчиках Москви та Підмосков’я, майстер-класи з академічного та народного співу і заключний гала-концерт у Концертному залі імені П.І. Чайковського за участі Державного Академічного народного хору України імені Г. Верьовки.

Сьогодні вже відбувся перший захід Фестивалю – концерт «Москва зустрічає друзів» в Концертному залі Російської академії музики імені Гнєсіних. Разом з українськими хорами та ансамблями в ньому взяли участь російські, латиські, азербайджанські та єврейські національні художні колективи Москви.


---------------------------------------

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та Бібліотеки української літератури в Москві

Контакти (керівник служби Юрій Кононенко):
Тел./факс +7 (495) 917-1474
Тел. +7 (926) 530-2159
E-mail: [email protected]
Web: www.webcenter.ru/~libukr
www.ukrrus.org

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи