Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Студент-журналіст через суд добився, щоб у Луганську його навчали українською мовою

Жовтневий районний суд міста Луганська задовольнив позов студента Сергія Мельничука і зобов’язав Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля здійснювати навчання цього студента українською мовою.
Як передає кореспондент УНІАН, також суд зобов’язав університет сплатити С.Мельничуку 1 тис. грн. відшкодування моральної шкоди.

Згідно з постановою суду (копія якої є у розпорядженні УНІАН), С.Мельничук 12 грудня 2005 року звернувся до суду зі скаргою про порушення в університеті конституційного права, зокрема, на всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, оскільки в університеті викладання здійснюється російською мовою.

С.Мельничук до 27 лютого поточного року був студентом першого курсу заочного відділення Східноукраїнського національного університету ім.Володимира Даля за спеціальністю «журналістика», а з 1 вересня 2006 року він студент першого курсу Навчально-наукового інституту права і історії Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля.

----------------------------
В тему:

Мова і війна

Україні потрібен новий Сенсар

12 фактів про давність української мови

Позичена самобутність

Засіб від шпигунів

Країна Моксель, або чому московитів почали називати кацапами
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи