Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фіналіст конкурсу “Книжка року Бі-Бі-Сі 2006” Отар Довженко звинувачує технічну службу Бі-Бі-Сі в некомпетентності

І описує технологію багаторазового голосування з одного комп’ютера

На форумі сайту “Майдан” один з дописувачів опублікував статтю із “Народного Оглядача” “«Підрахуї» на Бі-Бі-Сі”, чим викликав дискусію щодо коректності конкурсу “Книжка року Бі-Бі-Сі 2006”.

Отар Довженко, фіналіст конкурсу “Книжка року Бі-Бі-Сі 2006” (51 голос читачів), на форумі “Майдан” пише під ніком “Отар”:
- Очевидно, пан автор (як і людина, що його цитує - не знаю, чи не одна й та сама це людина) не зовсім розуміє особливостей інтернет-голосування. Поки воно тривало, я грішним ділом кілька разів проголосував за Таню Малярчук (яка тепер, за збігом обставин, є серед моїх "конкурентків" у фіналі) - лише щоб пересвідчитись, що голосувати можна скільки завгодно, навіть з одного комп'ютера, коли міняються кукізи. Тобто "проголосував - очистив кукізи - проголосував знову", і так до неможливості.

Тобто пан Отар вважає, що в технічній службі Бі-Бі-Сі працюють некомпетентні люди, які не можуть протистояти багатократному голосуванню з одного комп’ютера, і таким чином технічна служба Бі-Бі-Сі не в змозі забезпечити чесне голосування – один голос з однієї адреси, як це чітко передбачено правилами конкурсу:

"Голосувати можна лише раз, і ми не будемо враховувати підозрілу активність на користь певної книжки із тієї самої ІР-адреси".

Цікаво було би почути коментар фахівців, які забезпечували голосування на сайті Бі-Бі-Сі: чи дійсно вони допустили багатократне голосування з тієї ж самої IP-адреси? І як вони протистояли тим, хто за технологією пана Отара багатократно голосував?

Отар Довженко. Довідка

----------------------------------
В тему:

Книга Андруховича вилучена зі списку фіналістів конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі 2006». Хто наступний?

Світлана Пиркало (Бі-Бі-Сі) стверджує, що фальсифікація півфіналу конкурсу була здійснена з ідеологічних причин

Помер ще один міф – про правдивість Бі-Бі-Сі

“Підрахуї” на Бі-Бі-Сі

Перукар для українського вовка, або навіщо Андрухович принижує Україну?

Інша література

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи