Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Приваблива гривня

Світ:

Чи поважаємо ми власну національну валюту?

Нещодаво в Україні пройшов конкурсу малюнків “Гроші очима дітей”. Він виявив один тривожний факт: більшість дітей віком від 3 до 7 років під грошима розуміють не українську гривню, а американський долар. Ті, хто постарше, вже самі ходять до магазину і знають, що таке гривня. Але ж і у них залишається ставлення саме до долара, як до “справжніх грошей”. Другий факт: багато торговців на базарах, а також деякі продавці магазинів все ще кажуть не “гривня”, а “рубль”. А тепер питання “на засипку”: якщо громадяни України так зневажливо ставляться до власної грошової одиниці, то як будуть ставитись до неї (і до української економіки в цілому) закордонні інвестори? Питання, як то кажуть, риторичне.

Змінити ситуацію вирішив Організаційний Комітет Всеукраїнської Акції популяризації гривні. Одна з перших його акцій - це Виставка сувенірно-монетної продукціїї України, що проходить 26-30 листопада в приміщенні Верховної Ради України.

На виставці представлені різні сувенірні вироби та їх прообрази, що в своїй основі використовують українські монети. На думку організаторів, виставка і акція в цілому сприятиме популяризації платіжного засобу України - ГРИВНІ. Всеукраїнська акція популяризації гривні дасть можливість більшій кількості людей в Україні та за кордоном дізнатися про історію та культуру нашого народу, створюватиме позитивний імідж країни, та має викликати додаткову туристичну зацікавленість та бажання відвідати Україну. Програма вже знайшла розуміння і підтримку Національного Банку України, Державної туристичної адміністрації України, ряду народних депутатів України, дипломатів, тощо. Створення позитивного іміджу, як і розповсюдження додаткової пізнавальної та художньої інформації може принести Україні економічні вигоди. Відомо, що цілий ряд країн формують свій бюджет на 30-60% за рахунок туризму та від 15 до 30% за рахунок сувенірної продукції та сувенірно-монетної політики. В Україні ще великий нереалізований потенціал в цьому напрямі. В той же час, історичні події та всесвітньо відомі особистості, міста-курорти та ювілеї міст вже знаходять своє відображення на монетах України. Програма в цілому та Сувенірно-монетний проект спроможні реалізувати вказаний потенціал та сприяти наповненню Державного бюджету України.

Взагалі, питання сувенірів в Україні вирішується дуже погано. На Андріївському узвозі та в сувенірних лавках продають, як правило, доволі однотипну продукцію. І левова частка тих сувенірів – не українського виробництва. Що такого оригінального може придбати людина на згадку про Україну? Ну, дерев’яну булаву. Ну, рушник. Ну, гуцульський топірець. Ну, керамичного козака. І все... Решту сувенірів, якими заповнені наші крамниці, можна зустріти у будь-якій точці світу. Людина, що приїхала в Україну вдруге, вже нічого не купить.

Тому-то Організаційний Комітет Всеукраїнської Акції популяризації гривні пропонує створити Національну акціонерну компанію “Монети України”, в якій об’єднали б свої зусилля банки, рекламні, телевізійні, туристичні та транспортні компанії (метро, залізниця, авіа- та морські, річкові пасажирські компанії), аеропорти, вокзали, компанії виробники сувенірів (кераміка, скло, метал, поліграфія, тощо), магазини, готелі, курортні комплекси, тощо. Щоб в Україні створювались оригінальні сувеніри, щоб наші гості могли їх придбати де завгодно – в літаку, поїзді, готелі тощо. Діяльність НАК “Монети України” піде на користь створенню позитивного іміджу України, а як наслідок - поліпшенню інвестиційної привабливості України.

Якщо вам цікава ця акція, звертайтесь до оргкомітету:
03156 м. Київ, вул. Ш.Алейхема, 6, к.148.
тел. (044) 544-31-40; 459-38-42
[email protected]
(голова оргкомітету Габер М.О.)

-------------------------------------------------------------------

P.S.
В сучасному економіко-географічному світі існує “зона долара”, нещодавно з’явилась “зона євро”, на Сході народжується “зона юаня”. А чи буде своя валютна зона в Центральній (Слов’янській) Європі? Чому б не помріяти, що це буде “зона гривні”? Але для того гривня повинна бути надійною, сталою. І мати, як тепер кажуть, “позитивний імідж”. Що ж, перший крок для створення “позитивного іміджу” гривні зроблено...

Наші інтереси: 

Мріємо про майбутнє України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи