Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Огидні значки вилучені з крамниці

Міській бутік був вимушений вилучити зі своїх полиць огидні значки з нацистською свастикою після того, як обурені покупці звернулись до поліції.

Мум Келлі Расел (Mum Kelly Russell) із Блетчлі (Bletchley), яка має змішане расове походження (тобто мулатка – “НО”) поскаржилась персоналу, після того, як побачила металеву бляшку в крамниці “Punky Fish” торгівельного центру “Midsummer Place”, яку вона відвідала разом з родиною в “День подарунків” (“День подарунків” – другий день після Різдва, на якій за британською традицією подарунки отримують слуги, посильні тощо. Прим перекладача)

“Я не могла повірити своїм очам, коли побачила, що продається свастика,” – каже Келлі.

“Вони були дійсно дуже зайняті, і я чемно попросила їх прибрати ці значки із загального огляду, оскільки в магазині були люди змішаного расового походження і поляки.

Продавець сказав мені, що якщо мені вони не подобаються, то я можу залишити магазин. Що мене обурило, це те, що люди йшли на війну проти нацистів, а ви тепер можете зайти в найближчий магазин і побачити у продажу подібні речі.”


Минулого тижня поліція зв’язалась з цією крамницею модних речей (fashion store) і попросила зупинити продаж значків, що коштують 3 фунти стерлінгів і виконані в двох варіантах: на одному власне свастика, а на другому – зображення черепу зі свастикою на боці і внизу напис “Nazi”.

Зві Фрідман (Zvi Friedman), єврейський представник у міській міжрелігійній групі, заявив: “Враховуючи зростання антисемітизму як в державі, так і у світі, не є дивним, що є попит на такі огидні товари.

Сподіваюсь, що більшість людей, і не тільки євреї, вважатимуть образливою продаж подібних речей. Єврейська громада вдячна цій леді, що привернула увагу городян до цього факту.”


Тим часом Навріта Атвал (Navrita Atwal) – керівник Ради Расового Рівності у Мільтон Кейніс (Milton Keynes)– заявила, що напише листа в головний офіс “Punky Fish” де пояснить, що цей символ шкодить суспільним стосункам.

“Крамниці “Punky Fish” треба було бути більш уважними, коли вони погоджувались продавати такі символи”, - каже вона.

“Їм треба відмовитись від асоціації з такою продукцією. Неосвіченість не може мати виправдання, особливо коли цей випадок займає перші шпальти ЗМІ на міжнародному рівні”.

Речник поліції Анна Гіґінс (Huggins) заявила: “Ми трактуємо це, як расистський інцидент. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією, хоча ми вже мали контакт з крамницею та порадили їм убрати це з полиць.”

Менеджер крамниці, що просила не називати її ім’я, сказала: “Ми їх більше не продаємо. Поліція мала зі мною розмову і мені більше нема чого сказати.”


Offensive badges are removed from store
“Milton Keynes Today”, 04 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Microsoft перепрошує за свастику

Місто за назвою Свастика

Вісті з полів

Свастика на озері

Свастика (исторические корни) (рос. мовою)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи