Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У 2050 році іммігранти складатимуть третину населення Голландії

Категорія:

Минулого понеділка голландське Центральне Статистичне Управління (CBS) опублікувало свій останній демографічний прогноз. Він показує, що іммігрантське населення в Голландії до 2050 року зросте з сьогоднішніх 19% до майже 29%.

До середини століття очікується зростання населення до 16,8 млн. осіб, порівняно з сьогоднішніми 16,4 млн. Але при тому протягом наступних чотирьох десятиріч число голландців не-іммігрантів зменшиться на 1,2 млн. , а кількість іммігрантів зросте на 1,6 млн. осіб.

Сьогодні 80,8% населення Голландії є корінним. Відповідно до CBS це число знизиться до 71,5% у 2050 році. Кількість іммігрантів із західних країн (переважно східноєвропейців) зросте з сьогоднішніх 8,7% до 12,5%, а число незахідних іммігрантів – з 10,5% до 16%.

Під “незахідними” іммігрантами CBS розуміє людей, у кого хоча б один з батьків народився в незахідній країні (при тому Японія та колишня голландська колонія Індонезія включені в групу західних країн). Зростання іммігрантського населення Голландії відбудеться переважно в другому поколінні незахідних іммігрантів – тобто це молоді люди, що народились у Голландії, у кого принаймні один із батьків народився у незахідній країні (за винятком Японії та Індонезії).

Зростання “традиційних” іммігрантських груп – етнічні марокканці, турки та вихідці із Суринаму (ще одна колишня голландська колонія) – зменшиться порівняно з “новими іммігрантами” із Китаю, Іраку, Ірану та Афганістану. Дослідник CBS Ян Латтен (Jan Latten) відзначив, що хоча число етнічних марокканців, турків та суринамців продовжить зростати, а “шлюбний імпорт” є поширеною практикою в цих групах, проте середнє число дітей в родинах зменшується – чого не спостерігається серед іракців, іранців та афганців.

Трете покоління марокканців та турків більше не вважаються іммігрантами в CBS. Оскільки трете покоління іммігрантів більше не розглядається як іммігранти – а значна їх кількість є мусульманами – то цифри CBS не відображають зростання мусульманського населення в Голландії. На сьогодні мусульмани налічують 1 млн. із 16 мільйонного населення Голландії. Ці понад 6% населення є найбільшим мусульманським іммігрантським відсотком у західних країнах, за винятком Франції, де проживають 6 млн. мусульман із загальних 60 млн. населення. Мусульмани молодше корінного населення і концентруються в містах. Це викликає проблеми, про які йде мова в двох інших офіційних доповідях. Перша, підготована “Дієвою Командою” (Intervention Teams) для “Міжетнічних Стосунків” (Interethnic Relations), була опублікована у минулу середу. Друга, підготована Національним Анти-Терористичним Координатором, - минулого місяця. Незабаром на сайті Pajamas Media website буде опубліковано мою статтю з оглядом їхніх досліджень.


Immigrants Comprise One Third of Dutch Population in 2050
Paul Belien, “The Brussels Journal”, 12 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Як знищується біла раса

Коли мігранти з'їдять Європу

Повний гаплик (вісті з Європи)

Європейське Агентство з Безпеки малює похмуре майбутнє

Доповідь білого доктора

"Різноманітність" робить нас нещасними?

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

Євгеніка для України

Етногенетичні інтереси і міжрасові змішування. Нова книжка Франка Солтера в огляді Майкла Полігнано

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи