Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нова крайньо-права група почала свою місію із захисту європейської ідентичності.

Перше серйозне крайньо-праве угруповання в Європарламенті вчора офіційно розпочало свою місію із захисту європейської ідентичності перед загрозою зростаючої кількості мігрантів.

“Ми виступаємо за захист європейської ідентичності, за ідентичність наших власних країн. Ми хочемо зберегти європейську традицію і при тому бути сучасними.,” – заявив вчора [15 січня] ввечері в Європарламенті Бруно Ґолніш (Bruno Gollnisch), лідер групи “Ідентичність, Традиція і Суверенітет” (Identity, Tradition and Sovereignty - ITS).

Ставши політичною групою, ITS отримує право на використання до 1 млн. євро (в тексті британської газети: “до 800 тисяч фунтів стерлінгів” – прим. перекладача) на фінансування у цьому році участі у європейських виборчих кампаніях, а також право на законодавчу ініціативу та участь у процедурних комітетах.

На думку пана Ґолніша, представника французького Національного Фронту, нова група необхідна, оскільки існуючі євро скептики, такі як британська Партія Незалежності (Independence Party) виступають лише проти ЕС як супердержави, але “не захищають власне християнські цінності, родину і європейську цивілізацію”.

Проте навіть проголосивши про своє створення, ITS зіткнулось з конституційною протидією з боку провідних політичних груп, багато з яких вчора ввечері проголосили, що група не має справжньої політичної мети, а сформована лише для того, щоб отримати доступ до ЕС-овських фондів. До складу групи входять сім членів від французького Національного Фронту, зокрема його лідер Жан-Марі Ле Пен і його донька Марина Ле Пен.

Також до групи входять три депутати від фламандського анти-іммігрантського Vlaams Belang, Алессандра Муссоліні (онука італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні) та Ешлі Моут (Ashley Mote), колишній член парламенту від британської Партія Незалежності.

Правоцентристська Партія Європейського Народу (European People's Party - EPP), до складу якої входять британські Консерватори, та соціалісти (включно з лейбористськими депутатами) збираються вносити процедурний протест.

“Депутати мусять мати щось спільне, щоб бути групою,” – заявив речник Партії Європейського Народу. – “Вони можуть мати деяку політичну схожість, але цього недостатньо для формування групи.”

Навіть якщо процедурний протест не пройде, парламентські групи, включно з британською Партією Незалежності, обіцяють голосувати проти резолюцій, внесених ITS, та їхніх кандидатів на парламентські посади.

Пан Ґолніш заявив, що група буде боротись за своє існування в європейських судах, якщо асамблея спробує заблокувати її. Також він сказав, що вірить у те, що група матиме “каталізуючий” ефект.

Пан Ґолніш, який очікує рішення французького суду, чи є він винним у запереченні голокосту, додав, що він очолюватиме опозицію планам ЕС законодавчо заборонити заперечення голокосту.


New far-Right group launches its mission to defend European identity
Bruno Waterfield , “Telegraph”, 16 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

В Європарламенті створено крайньо-праву групу

Соціалісти закликають до політичного ембарго проти крайньо-правої групи

Європейське Агентство з Безпеки малює похмуре майбутнє

Крайньо-праві партії Європи об’єднують сили

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи