Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чорні лідери стурбовані через Обаму

Категорія:

Впливові чорні активісти в США холодно зустріли вступ у президентські перегони афро американського сенатора Барака Обами (Barack Obama).

На недавній зустрічі з активістами Нью-Йорку преподобний Джесі Джексон (Rev. Jesse Jackson) – перший чорний учасник президентських перегонів – відмовився підтримати Обаму, сказавши: “Наша увага зараз не на тому, хто бере участь у перегонах, бо зараз у перегонах багато союзників”.

Преподобний Ел Шарптон (Rev. Al Sharpton), що брав участь у первинних виборах демократів у 2004 році, заявив, що він розглядає можливість своєї участі у президентських виборах 2008 р., і так відізвався про Обаму: “Зараз ми чуємо багато газетної тріскотні. Особисто я не бачу достатньо контенту, достатньо “м’яса”. Ось коли “м’ясо” торкнеться вогню – ось тоді й побачимо, чи це самий жир, чи там є трохи справжнього м’яса”.

Як повідомляє лондонська “Sunday Times”, співак та активіст за громадянські права Гарі Белафонт (Harry Belafonte) завив, що Америці треба бути “обережною” з Обамою.

“Ми не знаємо, хто він є насправді”, - каже Белафонт. – “Він молодий чоловік, приємний з багатьох сторін. Очевидно тямучий, добре говорить, має гарну фігуру. Але це все – лише обгортка. А що усередині?”

Один із стратегів Демократичної партії повідомив “Times”, що ветерани руху за громадянські права “дуже ревнують. Вони вкалували протягом десятків років, а тут раптом з’являється оцей син кенійського фермера і приміряється до Овального кабінету”.

“Times” відмічає: “Несподівана прохолода між старою гвардією боротьби за громадянські права і новою надією демократів додало інтриги до починаючійся конкуренції між Обамою і сенатором Гіларі Клінтон, яка сподівається “переплюнути” свого чоловіка у отриманні підтримки з боку чорних виборців”.


Black Leaders Wary of Obama
“NewsMax”, 15 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


Від “Народного Оглядача”

Сенатор від штату Іллінойс від Демократичної партії Барак Обама (Barack Obama) напевно є уособленням майбутньої Америки. Він не є нащадком африканських рабів. Барак народився у білої американки від кенійського фермера, який через два роки відмовився від нього. Вітчимом у нього став індонезієць, за якого вийшла заміж мати і уїхала в Джакарту. Барак виховувався у європейсько-азійському середовищі. Часто бував у своєї білої бабусі на Гаваях, де діти змішаної раси вже практично стали нормою.

Сьогодні з міркувань політичної вигоди він позиціонує себе, як “чистого афроамериканця”, фактично відмовившись від своїх білої мами та бабусі, які зробили для нього набагато більше, чим кенійський батько. Ось і США, як країна, також поступово відмовляються від своїх білих коренів. На загальнодержавному рівні це, можливо, і не всім помітно – але процес вже пішов...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи