Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зіткнення іспанської та латиноамериканської молоді в Мадриді

Категорія:

Поліція окупувала пригород Мадриду Алкоркон (Alcorcon) після вуличної бійки, що сталася між іспанськими та латиноамериканськими молодиками, після якої ще сотні іспанців влаштували бійку з підрозділами поліції.
Проблеми почалися у п’ятницю, після того, як двоє латиноамериканців побили та поранили молодого хлопця та його дівчину.

В суботу біля сотні іспанських молодиків прийшли помститись. Свідки кажуть, що вони би лінчували домініканську родину, якби поліції не вдалося б врятувати їх з квартири.

Три особи було поранено у вибухнувшій бійці, один з них серйозно. Поліція вилучила багато зброї – ножі, бейсбольні бити, багнети.

Було затримано трьох домініканців, двох колумбійців, болівійця та еквадорця.

В суботу до тисячі молодиків – багато з них у лижних масках на обличчях – шукали домініканців, обіцяючи “вбити їх”. Вони жбурляли в поліцію пляшки, каміння, металеві уламки тощо; поліція відповідала гумовими кулями.

Повсталі також палили баки для сміття і ламали паркани. Більшість магазинів не відкривались. Два чоловіки було затримано.

Поліція стверджує, що дехто з латиноамериканців належать до вуличної банди “Latin Kings”, що походить з Чикаго 1940-х років. Але інші латиноамериканці не належать до жодної з подібних груп.

Натомість представник уряду заявив, що в Алкорконі немає банд латіносів, і відмовився підтримати потужну поліцейську присутність в муніципалітеті з населенням 160 тисяч мешканців.

Офіційні особи Алкоркону вважають ці заворушення одиночним випадком.

Молоді іспанці стверджують, що вони не є расистами, лише хочуть боротись з криміналом в Алкорконі. Дехто стверджує, що латиноамериканці орендують баскетбольні корти, щоб брати з місцевих гроші за їх використання.

“Я народився в Іспанії, але я мулат, тому поліція вже кілька разів мене обшукувала,” – скаржиться 14-річний хлопець.

“Ми дуже налякані, тому що тепер доведеться платити за це, хоча ми з сином ніколи не створювали проблем,” – каже його мати-домініканка.

В Іспанії проживає понад 1,2 мільйони латиноамериканців, з них найбільше – біля 400 тисяч – еквадорців.

Зіткнення меж іспанцями та латиноамериканцями рідкі, адже латиноамериканці переважно іспаномовні та мають більш-менш іспанську культурну основу.


За повідомленням Deutsche Presse-Agentur
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи