Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві співали повстанських пісень

У Києві відбувся вечір повстанської пісні. Молоді барди та вже знані співаки виконали пісні вояків Української Повстанської Армії. Вечір відбувся у Києво-Могилянській академії.
Презентували і власні твори, написані під впливом романтики визвольних змагань. Слухачі ж не залишилися в боргу. Упродовж усіх пауз, що виникали на концерті з технічних причин молодь співала сама.

Актова зала Києво-Могилянської академії перетворилась на повстанську криївку. Лише пломінь свічок кидає світло на обличчя учасників дійства. Зі сцени лунають пісні, які були складені кілька десятиліть тому в справжніх криївках вояками УПА, повідомляє "5 канал".

Славко Юрчишин почав вивчати і збирати повстанські пісні після того як його родина переїхала з Архангельська до Львова на початку 90-их. Згадує, як любив співати їх з друзями під час посиденьок різних молодіжних організацій. Каже, особливо ці пісні надихали його в туристичних мандрівках Карпатами.

Ярослав Юрчишин, бард: "Ці пісні відповідають стану юності коли хочеться справді світ перевернути з ніг на голову і щоб всім було принаймні трошки краще."

Лідер гурту "Рутенія" Анатолій Сухий народився на Тернопільщині, тож з дитинства знав декілька повстанських пісень. Романтика боротьби надихнула Анатолія самого написати пісень про українських повстанців. Його "Сотник Крук" став справжнім хітом серед патріотичної молоді на початку 90-их.

Анатолій Сухий, лідер гурту "Рутенія": "Я не знав ніяких повстанських, ну крім "Там під львівським замком". Тобто мені довелося задовільнити грубо кажучи свою потребу в піснях тим, що я сам собі придумав."

Глядачі, що прийшли на концерт, виявилися публікою підготовленою. Як тільки виникли проблеми з виступом наступного виконавця вони самі почали співати.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи