Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Лондоні жінка-полісмен відмовилась потиснути руки

В Лондоні мусульманка-полісмен відмовилась потиснути руки з сером Яном Блером (Ian Blair), керівником Столичного Управління Поліції (Metropolitan Police Service). Вона заявила, що це суперечить її релігійним переконанням. Три місяці тому інший полісмен-мусульманин Александер Баша (Alexander Basha) звернувся з проханням перевести його в інший відділ поліції, щоб йому не доводилось чергувати біля посольства Ізраїлю в Лондоні.

Жінка-полісмен заявила, що оскільки вона є жінкою, а сер Ян Блер не є ані близьким родичем, ані її чоловіком, то вони не можуть торкатись. Щоби не псувати церемонію іншим, жінці було обіцяно виконати її вимогу, проте сер Ян Блер запитав, чи це стосується всіх. Виринуло й інше запитання: як вона зможе виконувати свої службові обов’язки, якщо вона не може дозволити собі мати будь-який фізичний контакт з чоловіками.

Речниця поліції повідомила, що згадана жінка (про яку повідомили, як про “не-азійську мусульманку” вдягнуту на церемонії в хіджаб), буде зобов’язана належним чином виконувати свою роботу, якщо бажає залишитись на своєму місці. Крім того, Столичне Управління Поліції почало розслідування, що ж насправді сталось і які будуть наслідки. Хоча ясно, що це може викликати й наступний прецедент, але, можливо, наступного разу поліцейське начальство буде краще підготоване, коли знову зіткнеться на церемонії з мультикультурним суспільством.

Тим часом кілька мусульманських лідерів встали на захист жінки-полісмена. Серед них Масуд Шаджарі (Massoud Shadjareh), голова Ісламської Комісії Прав Людини (Islamic Human Rights Commission). Він підтвердив, що жінка мусить уникати будь-яких фізичних контактів з чоловіками, де б це ні було. Але в контексті її роботи це не викликатиме проблеми. За його думкою, проблема лише в культурному та релігійному невігластві та нерозумінню. Треба сказати, жінка підтвердила, що ставитиме свої службові обов’язки вище релігійних – от тільки залишилось подивиться, що станеться одного прекрасного дня, коли вона буде зобов’язана заарештувати чоловіка. Масуд Шаджарі додав до своїх слів, що потискання рук не створює та не руйнує стосунків. Але, якщо це так, то він мусив би пояснити, які би виникли проблеми, якби жінка потиснула руку серу Яну Блеру. Хоча я підозрюю, що таке запитання підтверджує моє релігійне та культурне невігластво.


London Policewoman Refuses to Shake Hands
Filip van Laenen, “The Brussels Journal”, 21 січня 2007.

Переклав Володимир Щербина


Від “Народного Оглядача”

Кількість прибульців-мусульман в Британії, як і інших країнах Європи, невпинно збільшується. Тепер їм вже недостатньо просто жити в країнах, де рівень життя та гарантії свобод набагато вище, чим у них на батьківщині. Тепер вони вимагають до себе особливого ставлення, відмінного від загальнодержавного стандарту. Свій “dress-code” (адже ця жінка була в хіджабі, заміть форменого кашкету), свою систему охорони здоров’я, свою систему шлюбів (так звані “домашні шлюби”) тощо. Наступним кроком буде офіційне поширення шаріатського законодавства, причому не лише на мусульман, але й на всіх європейців, що живуть в європейських країнах.

Навіть не чекаючи офіційного введення шаріату, європейських жінок вже масово ґвалтують, за те, що вдягаються по-європейськи – без паранджі та хіджабу.

Welcome to the European Union!


----------------------------------------------------

В тему:

Доповідь білого доктора

Мусульмани хочуть ісламську систему охорони здоров'я

Расова війна: саудити забороняють букву "Х"

Перемога для свиней: Франція забороняє суп

В Італії зростає число мусульмано-католицьких шлюбів

Окупація

У 2050 році іммігранти складатимуть третину населення Голландії

Відчайдушна спроба врятувати становище: голландці налякані зростанням етнічної напруги

Повний гаплик (вісті з Європи)

Изнасиловать женщину без чадры… долг правоверного мусульманина

Як знищується біла раса

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

Євгеніка для України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи