Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Добра Новина для кризового людства

Інтерв’ю з Ігорем Каганцем для «Робітничої газети» про книгу «Пшениця без куколю», очищене Євангеліє, реакцію Церкви, практичні наслідки і перспективи
Нелегкі часи для української книги, скоріш за все, лишилися позаду. Про це свідчать і результати першого системного дослідження книжкового ринку, і останній форум видавців, і численні книжкові ярмарки – все більшим попитом користується саме вітчизняна література. Але мало хто з авторів може похвалитися тим, що його твір став бестселером (від англ. best – кращий, sale – продаж).

Навесні минулого року вийшла з друку книга Ігора Каганця «Пшениця без куколю. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень». А вже восени в інтернет-голосуванні «Книжка року 2006» вона набрала третину голосів!
Що ж це за книга і чому так стрімко вона підкорила українського читача?

Найкраще про це розповість сам автор — директор Інституту метафізичних досліджень Перехід-IV Ігор Каганець.

– Ігоре Володимировичу, коли б ви говорили про книгу вперше, як би ви її коротко охарактеризували?

– Головна ідея книги викладена у самій назві. Згідно з заповіддю Ісуса Хреста про неминучість відділення «пшениці» Божого слова від «куколю», тобто бур’яну ворожих фальсифікацій, здійснено очищення Євангелія від фарисейських вставок. Ця наукова праця виконана на основі ретельного аналізу канонічних текстів Євангелія, інформації з Туринської плащаниці та сучасного розуміння історичних процесів. Завдяки цьому було відтворено первинний текст Доброї Новини у чіткій хронологічній послідовності.

– Що спонукало Вас взятися за таку тему?

– Про невідповідність та нелогічність багатьох фрагментів у всіх чотирьох Євангеліях було відомо вже з першого століття. Вчені-теологи і просто люди освічені бачили, що тексти «нашпиговані» вставками. Про це добре знають і сучасні теологи. Щоб переконатися в цьому, почитайте католицький «Новий завіт з коментарем» кардинала Любачівського або православну 12-томну «Тлумачну Біблію» професора Лопухіна.

– Як пов’язаний вихід Вашої книги з загальною кризою всесвітніх релігій? Чи не є це спробою ревізії християнського вчення з ціллю зберегти його вплив загалом?

– Нинішнє людство переживає кризу, що охоплює всі сторони нашого життя. Її корені — в духовно-світоглядній сфері. Тож подолання кризи треба почати зі зміни світогляду. Ключем для світоглядного оновлення є Послання до сучасного людства, створене два тисячоліття тому. Воно складається з тексту «Добра новина Ісуса Хреста, Сина Божого» і гіперфотографії. Для точного збереження згаданого тексту його було спеціальним чином розділено на чотири частини, які дійшли до нас у вигляді 4-х канонічних євангелій. Гіперфотографія – це Туринська плащаниця, яка зображає Ісуса Хреста в момент воскресіння і є матеріальним підтвердженням цієї головної євангельської події. Плащаниця є невід’ємною складовою Послання, тому її називають П’ятим євангелієм.

Сучасні технології дозволили очистити Добру Новину від вставок, а також прочитати інформацію з Туринської плащаниці. В результаті ці п’ять елементів склалися в цілісне Послання. По суті, це підказка сучасному людству, яка вказує шлях подолання глобальної кризи. Головна ідея – реалізація прихованих в людині боголюдських потенцій за прикладом боголюдини Ісуса Хреста.

Сприйняття цього Послання дозволяє сформувати правильний, реалістичний світогляд і започаткувати на його основі ефективну практику. Новий спосіб життя, заснований на вченні Хреста, ми називаємо практичним хрЕстиянством. Це спосіб подолання світоглядної кризи людства, а з нею – й планетарної кризи.

– Яка офіційна реакція на Вашу книгу християнської церкви?

– Якщо під церквою Ви розумієте священичу ієрархію, то офіційної реакції поки що немає. Треба розуміти, що йдеться про розкриття Афери Двох Тисячоліть, завдяки якій Хрестове вчення було спотворене до невпізнаваності. А це вимагає фундаментального перегляду церковного вчення відповідно до Євангелія. Якщо ж Ви вживаєте слово «церква» у його первинному значенні – громада послідовників Хрестових – то реакція дуже позитивна. Завдяки «Пшениці без куколю» люди отримали відповіді на запитання, які їх турбували все життя. Як не дивно, але світські люди більше цікавляться Євангелієм, ніж духовенство. Одна з причин – надзвичайна заклопотаність священиків організаційною діяльністю, фінансами, будівництвом храмів, боротьбою з іншими конфесіями…

– Сучасна церква має значний вплив на різні сфери життя. Чи не боїтеся, що через книгу Вас спалять, як Джордано Бруно.

– По-перше, популярний міф про Джордано Бруно має мало спільного з реальністю. По-друге, сьогодні настав час не лише для реконструкції Послання, а й для його сприйняття масовою свідомістю. Нині на тлі планетарної кризи відбувається стрімке вимирання європейських народів. Якщо не зламати існуючих демографічних тенденцій, то вже за 50 років біла людина взагалі може зникнути, а це означатиме технологічну катастрофу для всього людства. Вимирання Білої раси можна зупинити лише радикальною зміною всього способу життя, а для цього потрібно змінити світогляд. Людина влаштована так, що змінюється лише тоді, коли постає перед жорстким вибором: змінитися або вмерти! Сьогодні перед європейською людиною питання стоїть саме так. Тому в цієї книги велике майбутнє.

– Який практичний результат очікується від Вашої книги?

– Істинні знання завжди активні. Вони перетворюють життя і дають добрі плоди. Новий, правдивий світогляд дасть творчий імпульс для цивілізаційного перетворення України. А згодом і всього людства. Інформаційний простір очиститься від бруду. Стане незатишно брехливим політикам та їхнім підбріхувачам. На зміну їм прийдуть люди щирі й компетентні. Поступово сформується українська громада, бо правда об’єднує людей. Одним словом, відбудеться те, що має відбутися – Реформація, тобто комплексне світоглядне, організаційне і технологічне перетворення всього нашого способу життя. Відбудеться вихід на вищий рівень стосунків «людина-людина», «людина-Творець», «людина-Природа» і «людина-техносфера». Народиться новий світ. Хай буде!

Бесіду вів Олександр Кочубей

----------------------------------

В тему:

Нова книга І. Каганця «ПШЕНИЦЯ БЕЗ КУКОЛЮ. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень»

2007: Сонячний Вепр, Реформація, Спільна Дія

Кінець голосування: “експерти” та читачі — на різних полюсах

Де і коли народився Ісус?

Іван Хреститель — відновлювач арійських традицій

П’ятий елемент

Аудіозапис прямого ефіру з Ігорем Каганцем в авторській програмі Трояни Ярової «Велесова Криниця»

Аудіозапис прямого ефіру за участю Ігоря Каганця і Олександра Кочубея в передачі УР-3 «Сонцесяй» 23 грудня 2006 р.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи