Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За відродження Традиції!

До українських студентів і молоді в день відзначення героїчного подвигу під Крутами 29 січня 1918 року
Близько 500 юнкерів, 20 старшин, 130 хлопців студентської сотні та 80 козаків Вільного козацтва виступили проти московської навали, що почала нову агресію проти української незалежності проголошеної 4-м універсалом 22 січня.

Ця молодь була натхненна на боротьбу за свою державу великими козацькими подвигами попередніх століть та вогненним словом пророка-Кобзаря 19 століття. Вони сміливо зустріли московських загарбників і затримали їхній наступ на Київ, що дало уряду УНР право виступати у Бресті представником незалежної держави. У цьому важливе державотворче значення бою під Крутами.

Величезне моральне значення подвигу в тому, що молодь перейшла Рубікон і вперше в 20–му столітті, після просвітянського ідеологічного 19–го століття, зустріла загарбника кулями і гранатами.

Знання історії українсько-московських відносин переконало молодь, що ворога не умовляти треба, а бити, що ворог не шанує справедливість, а шанує силу.

Шановні студенти і молодь !

Будьте гідними спадкоємцями героїчних крутянців. Через 89 років їхнього славного подвигу Україна потребує вашої самовідданої праці з поширення національної ідеї, відродження української мови, культури, наших національних традицій. Українську мову ви маєте зробити престижною і модною. Українську землю маєте зробити духовним магнітом для повернення українців із чужини додому. Маєте творити Києвоцентричне мислення з гордістю за наших пращурів та прапращурів, що дали світові початки цивілізації.

Ви, молодь, маєте подолати успадковану від батьків громадянську пасивність, усвідомити себе спадкоємцями борців за волю України, відчути у своїх душах відповідальність за долю рідної Батьківщини. Ніхто окрім вас не зробить Україну українською, багатою, потужною. Тож, хай Господь допоможе вам здійснити вашу патріотичну місію. Я – той, що в кінці шляху, а ви ще тільки на початку. Об‘єднаймо наші зусилля задля спільного добра.

------------------------------------
В тему:

Продай одежу й купи меч!

Селекція погрозою

Охоронці лісу. Неофіційний гімн Арійської стрілецької асоціації (АСА)

Атакуй першим! (відео, 4 Мб)

Смерть браконьєра

Мракобісся. Текст №1
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи