Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Презентація книги Громовиці Бердник "Знаки карпатської магії"

1 лютого в Будинку вчителя (Київ, вул. Володимирська, 57). Початок – о 18-00.
«За визначенням Умберто Еко, — міфопоетика це гра ума, що перестала бути грою. В цьому сенсі Карпати – унікальний регіон. Тому що міфопоетичне сприйняття оточуючого світу завжди було притаманне тамтешнім людям.

Книга, що пропонується до вашої уваги, є дослідженням традиції карпатського мольфарства, яке до сьогодні збереглося на Гуцульщині.

Мольфарами в Карпатах називають цілителів, чаклунів-ясновидців, магів. Легенди розповідають: їм були відомі таємниці стихій, вони можуть відвести град від полів, врятувати людину від біди чи вилікувати від хвороби…

Ми шукаємо духовних одкровень в інших культурах, у містичних доктринах чи деінде. А разом з тим у нас є власні сакральні традиції, ніким ще не вивчені. Утім, я не ставлю за мету виховувати чи вчити читачів. Я прагну привернути увагу до прадавніх знань української землі та української культури, які є також частиною світової традиції. І якщо прочитання моєї книги надихне читачів до вивчення власних духовних коренів та до особистого пошуку – я своє завдання виконала…»


Щиро,

Громовиця Бердник

---------------------------
В тему:

Воанергес, тобто Сини грому

Маги, волхви, егрегори, сили, боги
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи