Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

УНА вимагає від Президента здійснення раціоналізації держави

Категорія:

Заява ХХІІІ З’їзду Української Національної Асамблеї
Шановний Президенте України!

8 грудня 2004 року Верховна Рада України прийняла закон № 2222-ІV (2222-15), який докорінно змінює політичний устрій держави. Ми усвідомлюємо всю складність ситуації, яка існувала тоді в Україні. Антиукраїнські сили розкололи суспільство й створили реальну небезпеку розвалу Української держави. Саме завдяки цьому грубому політичному шантажу відбулося прийняття цього горезвісного Закону, який започаткував проведення в Україні так званої «політреформи».

Суттю цієї «політреформи» є зміна конституційного ладу в Україні. Таке рішення можна приймати лише на всенародному референдумі, як це однозначно трактує стаття 5 Конституції України: «Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами».

Усвідомлюючи, що згаданий Закон є антиконституційним і антидержавним та може бути скасований Конституційним Судом, Верховна Рада зробила наступний злочинний крок – заборонила Конституційному Суду виконувати свій прямий обов’язок, зафіксований у статті 147: «Конституційний Суд України вирішує питання про відповідність законів та інших правових актів Конституції України». Для цього вона прийняла Закон України № 1253 від 4 серпня 2006 року, яким заборонила Конституційному Суду України переглядати «політреформу».

Таким чином в Україні відбувся антиконституційний переворот. Сьогоднішня війна за владні повноваження, яка точиться у вищих ешелонах влади, є його завершальним етапом. Антиукраїнські сили прагнуть передати реальну владу уряду, який був створений у результаті маніпуляцій, проведених кількома фінансово-олігархічними кланами. Уряд народом не обирався і не несе перед ним ніякої відповідальності за стан справ у державі, а насправді є підконтрольним цим фінансово-олігархічним кланам. Президент втрачає будь-які можливості впливати на ситуацію в державі. Український народ позбавляється глави держави й гаранта Конституції, що означає позбавлення права бути джерелом влади і головним суб’єктом управління державою.

Україна постала перед загрозою остаточного руйнування правового поля, що у ближчому часі може призвести до руйнації держави та втрати суверенітету.

Виходячи з вищенаведеного, звертаємося до Вас, шановний Президенте, з вимогою негайного наведення Конституційного порядку в державі та приступити до реалізації проекту раціоналізації держави, суть якого викладена у Зверненні ХХІІІ З’їзду УНА до Президента України, яке Вам направляємо.


Голова УНА Юрій Шухевич

28 січня 2007 р.
м. Київ


--------------------------------
В тему:

Звернення Української Національної Асамблеї до Президента України

Українська Національна Асамблея (1989—2006)

Програма Української Національної Асамблеї «СОНЯЧНА РЕВОЛЮЦІЯ, ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ»


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи