Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тактика “свинячої погрози”

Норвезькі анти-іммігрантські політики у Берґені (Bergen) обіцяють вигнати мусульман з центральної площі міста за допомогою свинячих ніжок та свинячого вереску, якщо ті спробують використовувати площу для своїх молитов.


Торґалменінґен (Torgallmenningen) – одне із мальовничих місць Берґену.

Відар Клеппе (Vidar Kleppe) - лідер екстремістської популістської партії “Demokratene”, сформованої відколовшимися членами популістської “Progress Party” – заявив у середу, що він підтримає слова депутата міської ради Кеннета Расмуссена (Kenneth Rasmussen).

Расмуссен пригрозив використати тактику “свинячої погрози” у відповідь на заяву члена “Labour Party” Джерада Абдельмаджида (Jerad Abdelmajid), що мусульмани можуть почати проводити свої п’ятничні молитви на Торґалменінґен (Torgallmenningen) – центральній площі міста Берген - якщо у них до 31 березня не буде своєї мечеті. Будівництво нової мечеті відстає від графіку.

Заява Абдельмаджида викликала палкі публічні дебати.

“Я повністю підтримую Кеннета Расмуссена, що проведення мусульманами своїх п’ятничних молитов з їхніми поклонами просто неба в центрі міста не є рішенням. Вони можуть знайти й інше місце,” – заявив Клеппе агенції новин “NTB”.

Кеннет Расмуссен повідав веб-сайту газети “Dagbladet”, що мешканці Берґену візьмуть у руки свинячі ніжки та будуть програвати через динаміки свинячий вереск, щоб вигнати мусульман. Він наголосив, що така тактика спрацьовувала, коли він служив солдатом у контингенті військ ООН в Сомалі та Лівані у 1990-х роках.

Клеппе допускає, що ця пропозиція є провокативною. Але з точки зору його колег по партії є коректним пропонувати енергійні рішення.

“Це корисно для підживлення дебатів... головним пунктом котрих є те, що мешканці Берґену не визнають п’ятничні молитви на центральній площі міста,” – каже Клеппе.

“Це скоріш погано, чим добре. Погроза не виправдовує іншу погрозу, незалежно від того, хто її висуває,” – заявив підприємець Шахзад Рана (Shahzad Rana) газеті “VG”. “Ми бачимо провокації з обох сторін. Невже вони не можуть сісти за стіл переговорів?” – запитує Рана.


Pig tactics threatened
“Aftenposten”, 28 лютого 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Темний бік імміграції

Ґвалт навколо умивалень

Мусульмани хочуть ісламську систему охорони здоров'я

Расова війна: саудити забороняють букву "Х"

Перемога для свиней: Франція забороняє суп

Як знищується біла раса

Доповідь білого доктора

Євгеніка для України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи