Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ще одне лихо на голландську голову

Категорія:

Войовничі ісламісти добре себе почувають у мусульманській громаді
Згідно оприлюдненому у понеділок докладу голландських служб безпеки, ісламські активісти вербанули кілька десятків молодих арабоголландців марокканського походження для участі у джихаді, - повідомив телеканал Аль-Джазіра.

За даними джерел, існує інформація, яка вказує, що вербувальники є членами Аль-Каїди чи принаймні міцно з нею пов’язані. В докладі стверджується, що діяльність вербувальників підтверджує зростаючу загрозу західним країнам з боку міжнародного тероризму.

Керівник розвідслужби Сібранд Ван Хуллз під час прес-конференції повідомив, що вербувальники шукали невизначених у житті молодих людей, і піддавали їх ідеологічній обробці та промиванню мозгів. Він закликав голландський уряд краще захищати молодих людей іноземного походження, аби ті не піддавалися впливам ісламістських рухів.

Ван Хуллз додав, що до жовтня 2001 року завербованих молодих людей відправляли до тренувальних таборів в Афганістані. Нині вони проходять тренування на тимчасових базах у Європі.

Керівник розвідки підтвердив, що завербовані члени терористичних організацій складають незначну частину мусульманського населення Голландії, яке за даними Центрального статистичного бюро нараховує станом на 2001 рік близько 845000 чоловік. (Lenta.ru)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи