Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фінляндію на Євробаченні представлятиме 26-річна Ганна Пакарінен

2 роки тому вона перемогла на національному пісенному конкурсі «Ідол»

Сьогодні ввечері в Гельсінкі у льодовому палаці «Гартвал-арена» проходитиме півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2007. Місцеві жителі дуже пишаються цією спорудою, що вміщає до 15 тисяч глядачів. Вони її вважають місцем, де трапляються дива. Тут виступають зірки світового масштабу, відбуваються чемпіонати національної хокейної ліги.

Жителі Гельсінкі кажуть, що окрім нього інших варіантів проведення Євробачення не було. Бо в інших великих містах, як Тампере і Турку, немає такого великого палацу.

Гельсінкі, хоч і є столицею Фінляндії, місто невелике в порівнянні з Києвом. В самому місті мешкає 500 000 жителів. І ще приблизно стільки ж у приміських районах. Тут дуже злагоджено працюють електрички, які сполучають Гельсінкі з іншими містами й містечками.

Цими днями до столиці приїхала рекордна кількість людей. За офіційною інформацією на вчора було зареєстровано понад 2600 журналістів.

Місцеві жителі кажуть, що Євробачення-2007 для них велика подія. «У Фінляндії ще ніколи не проводили Євробачення. За 25 років, коли ми брали участь в цьому європейському пісенному конкурсі, Фінляндія не лише не перемагала, але й весь час займала найнижчі позиції», — каже 56-річний чоловік зі складним для вимови фінським іменем. Він прийшов вчора, у середу, о 19 годині в кіноцентрі «Рекс» разом з 21-річною донькою. Вона — голова фанклубу фінської співачки Ганни Пакарінен. «Ви також фан Ганни?» – питаю. «Не фан, а прихильник» – посміхається чоловік. Він добре говорить англійською.

26-річна Ганна представлятиме цього року Фінляндію на Євробаченні. «Рекс» – це старий кіноцентр Гельсінкі, побудований ще на початку минулого століття. В ньому є кафе і бар. Зараз він продовжує діяти як кінотеатр, тут проходять різні вечірки та презентації.

Цього разу в «Рексі» зібралися прихильники Ганни. З бокалами пива або келихами вина, що продавалося тут же в барі (була велика черга!) вони прочекали її понад 2 години. За цей час молода фінська дизайнерка встигла показати публіці свої моделі жіночого та чоловічого одягу на невеликому подіумі, змонтованому в холі на другому поверсі.

Декілька груп 15—18-річних дівчат були в чорних футболках з назвою пісні Ганни – «Live me alone» («Дай мені спокій»). З цією піснею вона виступатиме в суботу в фіналі Євробачення. На рукаві футболок — білий з синім хрестом прапор Фінляндії, а на спині – написано «Hanna Pakarinen». Молодих прихильниць Ганни було біля 30. Десяток з них мали маленькі сувенірні прапорці Фінляндії, якими вони розмахували, коли по сходах на другий поверх піднімалася Ганна. Зустрітися з нею прийшло багато жінок і чоловіків різного віку.

На моє запитання, чи є Ганна Пакарінен співачкою номер один у Фінляндії, всі відповідали: «Не перша, але одна з перших». Вона дуже популярна, виграла 2 роки тому на національному пісенному конкурсі «Ідол». Ідею цього конкурсу фіни запозичили у Сполучених Штатів Америки. Там також є ”Ідол”.

Ганна пройшлася по подіуму не гірше справжньої моделі, дала можливість всім охочим її сфотографувати. Вона була з сильним макіяжем на обличчі. Зблизька це дуже впадало в око. Ганна намагалася говорити англійською, але надовго її не вистачило. Після загальних фраз, що вона любить всіх, хто прийшов, намагаючись сказати щось складніше їй таки не вистачило слів. І вона прямо у мікрофон видала звук, що подібний на фиркання коня. Так з пересердя роблять діти, коли в них щось не виходить.

Після зустрічі з прихильниками Ганна ціла в сіру «Тойоту» – великий автомобіль на 8 місць з емблемою цьогорічного Євробачення. На авто — синьо-жовто-малинові квіточки, з’єднані між собою шістьма буквами F — вочевидь тому, що це перша буква слова «Фінляндія». Перед тим, як сісти в машину, Ганна відповіла на моє питання, чи очікувала вона, що «Лорді» минулого року переможуть. Адже завдяки цьому Евробачення-2007 проходить у Фінляндії. «Я це знала, я знала це», — відповіла співачка.


Олена Каганець з Гельсінкі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи