Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено Російську Асоціацію Україністів

Світ:

У Московському державному лінгвістичному університеті (МДЛУ) відбулась установча конференція Російської асоціації україністів (РАУ).
Статут, прийнятий на конференції, передбачає, что РАУ є некомерційною організацією, до складу якої входять на добровільних засадах наукові, педагогічні й творчі колективи підрозділів навчальних закладів, інших установ та громадських організацій Російської Федерації, діяльність яких пов’язана з вивченням, викладанням та розповсюдженням української мови, літератури, історії та культури.

Серед цілей нової асоціації — створення інформаційного простору для фахівців-україністів Росії, просування передових науково-методичних технологій та їхня всебічна апробація, сприяння підвищенню професійного рівня наукових та педагогічних кадрів тощо.

У конференції взяли участь російські вчені — мовознавці, літературознавці, історики, культурологи, які займаються українською проблематикою, працівники органів законодавчої та виконавчої влади Росії, представники громадськості, української діаспори.

Президентом Російської асоціації україністів обрано ректора Московского державного лінгвістичного університету, академіка Російської академії освіти, доктора філологічних наук, професора Ірину Халєєву.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи