Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Справа лікарів: Британія посилить контроль над лікарями-іммігрантами

Світ:

Прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун заявив, що у зв’язку з невдалими терактами в Лондоні та Глазго, які готували лікарі-іммігранти, уряд перегляне процедуру підбору медперсоналу, повідомляє телеканал Sky News.
Браун пообіцяв посилити контроль над припливом до країни кваліфікованих іммігрантів, багато з яких потім знаходить роботу в системі державної охорони здоров’я та інших держструктурах.

Раніше в пресі з’явилися повідомлення про те, що, принаймні, четверо з восьми затриманих у зв’язку зі спробою проведення терактів у Лондоні та Глазго вже потрапляли до поля зору британської контррозвідки MI5.

Припускають, що вони проходили в справі у зв’язку з підготовкою інших терактів, проте не представляли, на думку спецслужб, серйозної небезпеки й залишилися на волі. Аналітики роздумують, що спільного може бути в підозрюваних у справі лікарів". Вони могли бути так званим "сплячим осередком", планували теракти з різних місць, а потім перебралися до Великобританії та отримали робочі місця в одній і тій же області, - але такий варіант виглядає маловірогідним. Швидше, вони зближувалися вже у Великобританії, зрозуміли, що поділяють загальні ідеї ісламізму, і вирішили діяти.

Втім, поки жодного із затриманих в участі у змові не звинувачено.

Нагадаємо, що у справі про підготовку і спробу проведення терактів у Лондоні та Глазго було заарештовано вісім осіб: семеро чоловіків, що виявилися лікарями, й одну жінку - лаборанта-дослідника.

30 червня в Глазго двоє чоловіків (доктор Халід Ахмед і Білала Абдуллу) на палаючому джипі врізалися в будівлю аеропорту. Поліцейські припускають, що дана подія має прямий зв’язок із виявленням і знешкодженням 29 червня в Лондоні двох автомобілів із вибуховими пристроями.

Усього на сьогоднішній день у даній справі затримано вісім осіб. Усі вони іноземного походження у віці від 25 до 30 років і всі були співробітниками лікувальних установ Національної системи охорони здоров’я Великобританії.

За матеріалами NEWSru.com, Lenta.ru

------------------------
В тему:

Темний бік імміграції

Мігранти - господарі Європи

Утрехт. Етнічні заворушення після вбивства голландця

Іслам затягує зашморг на Європі

Іслам може стати домінуючою релігією в Європі, кажуть експерти

Скандал в Англії: школярів учили називати християн "свинями"

У Канаді заборонили привселюдно забивати жінок камінням
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи