Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бидлоеліта з аномальною психікою знищує останніх українських зубрів

Категорія:

За словами природоохоронців, популяція зубрів в Україні за останні 10 років зменшилася вдвічі, не враховуючи можливого приросту. Експерти говорять про масове знищення занесених до Червоної книги тварин - повідомляє Бі-бі-сі.
Десять років тому в України жило 650 зубрів. Тепер за підрахунками фахівців їх всього 300, із загального числа у світі менше 5-ти тисяч. Головна всьому причина – мисливці.

Зубрів охороняє українське законодавство, також вони внесені до міжнародної Червоної книги та європейського Червоного списку.

Але, директор київського еколого-культурного центру Володимир Борейко каже, що чиновники з комітету лісового господарства знайшли спосіб влаштовувати полювання на цих рідкісних тварин для іноземних мисливців.

“По суті, це публічний продаж закону України про Червону книгу. Розумієте, зубр – це дуже “смачний” трофей для мисливців. В багатьох країнах Європи їх уже нема. Зубри є у нас, в Білорусі, Росії і Польщі. Але там за ними дуже суворо пильнують і поголів’я цих тварин з року в рік збільшується. А у нас їх знищують, тому що є наказ Держлісгоспу, який “законно” дозволяє проводити полювання на зубрів.”

Полювання на зубрів – все ж не дешеве заняття. Спершу експерти оцінюють, яку медаль та чи інша тварина може здобути на міжнародних виставках трофеїв.

Володимир Борейко розповідає, що залежно від цього, вбивство зубра коштує від чотирьох з половиною до двох тисяч євро. Навіть за невлучний постріл на такому полюванні треба заплатити 200 євро!

Природоохоронець також розповідає, що частими замовниками таких віп-полювань є росіяни, чиї прізвища доволі відомі, мисливці з Німеччини, Австрії, Італії, а також українські посадовці. В Інтернеті можна знайти десятки сайтів, які запрошують на полювання на зубра і ведмедя.

Як наслідок – зубрів вже немає на Чернігівщині, Івано-Франківщині, вони практично зникли на Волині.

Фахівець каже, що це вже не перший випадок, коли зубри під загрозою.

“Зубр був повністю винищений в природі 1925 року. Лишилося всього приблизно 50 тварин в зоопарках. І ось вчені зібрали цих зубрів і взялися розводити поголів’я. Потім зубрят розвезли по країнах, в яких вони раніше жили – в Литву, Польщу, Білорусію і Україну. До нас їх завезли десь 1965 року. Вони повільно розмножилися - спершу їх добре охороняли. А потім з’явився бізнес і сказав – хочу полювати на зубра, у мене є на це гроші...”

Олександр Борейко каже, що варварські полювання влаштовують виключного заради жаги трофеїв, яким за його словами люблять похизуватися і українські посадовці. Він вважає, що люди, які вбивають тварин, що їх у світі мало не на пальцях полічити можна, мають “аномальну, цинічну психіку.”

Щоб зупинити це, природохоронці мають намір звернутися до суду та Служби безпеки України.

--------------------------
В тему:

Загальний статок "українських" мільярдерів удвічі перевищує прибуткову частину держбюджету

Предтечі і послідовники

Бидлоеліта

На наступних виборах переможе партія снайперів

Якщо їх не вбити, вони нас уб’ють
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи