Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бидлоеліта краде українські православні храми

Світ:

Василь Червоній про конфлікт навколо храму в Острозі.

«Рішення Вищого адміністративного суду України щодо передачі храму в Острозі УПЦ МП означає, що в Україні дотримуються букви не українського, а російського законодавства», - вважає представник «Правиці» від Української народної партії, екс-голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній.

Червоній пов'язує з "намаганнями п'ятої колони Росії в Україні поширити законодавство РФ на територію України, оголосивши поза законом усі церкви, окрім філії Російської православної церкви – УПЦ Московського патріархату" пов’язує рішення Вищого адміністративного суду України про передачу Свято-Воскресенського собору міста Острог Рівненської області Українській православній церкві Московського патріархату.

Законодавство Росії, зауважив Василь Чевроній, "визначає законні та незаконні церкви". «У РФ законними є лише іудейська, мусульманська та Російська православна церкви», - наголошує він, підкреслюючи, що «українське законодавство виписане таким чином, щоб створювати рівні умови для віруючих різних віросповідань та конфесій у кожному населеному пункті».

Дотримуючись букви і духу саме українського законодавства, додав Василь Чевроній, він, перебуваючи на посаді голови Рівненської облдержадміністрації, восени 2005 р. підписав розпорядження про передачу одного з трьох православних храмів міста Острога громаді Київського патріархату, яка тоді не мала жодного храму в Острозі. "На той час Московському патріархату було передано в користування трьох храмів, а віруючим Київського – жодного. Рішенням Вищого адміністративного суду України відновлено цю кричущу несправедливість", - наголосив Василь Чевроній.

На переконання Василя Чевронія, для того, щоб "навести лад з дотриманням рівних прав для віруючих в Україні, потрібна воля представників української влади – як місцевої, так найвищої, зокрема, Президента". Водночас він запевнив, що «Українська народна партія та українські православні Рівненщини докладуть максимум зусиль, щоб Свято-Воскресенський собор повернути Українській православній церкві Київського патріархату».

Джерело: Прес-служба УНП


Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи