Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Обережно, - цигани !

Категорія:

На сім'ю циганів працювали діти, викрадені в Росії.
Дізнавшись про те, що у циганів з Берегово знаходяться чужі діти, яких примушують красти та жебракувати, оперативники УБОЗ взялися прояснити ситуацію. Інформація підтвердилася: окрім своїх 5 дітей 31-річне подружжя Н. Тримало «під опікою» трьох неповнолітних дівчаток з Росії.

Промисел всієї родини полягав у поїздках до Санкт-Петербургу, Москви, інших великих міст, де дітей розподіляли по «робочих місцях» на вокзалах й ринках. За словами заступника керівника Закарпатського управління по боротьбі з оргзлочинністю Марьяна Попадюка, це типовий бізнес для циганської братії. Одна дитина здатна збирати щодня до 50 доларів, і для того, аби збільшити дохід, дітей купують, можуть викрадати.

Якою була доля Бетсі, Зіни та Каті, зараз з’ясовується. Дівчата кажуть, що їх забрали з вулиці. Одна стверджує, що народилася у Краснодарському краї, інша - що з Оренбурзького, третя з цього приводу нічого не каже...

Згадки про минуле вельми приблизні - за кілька років, проведених серед циганів, вони прийняли специфіку їхнього життя і сприймають побирання як щось природнє. Контакти ускладнені тим, що діти не мають належної освіти.

- Зараз дівчата перебувають в селі Батьово у дитячому притулку. З ними працюють педагоги, психологи, - розповідає Марьян Попадюк. - Дуже важливо встановити, де вони жили раніше, до цього не можна стверджувати, чи були вони вкрадені, чи були викуплені у батьків.

Карна справа порушена за ст.304 КК - «залучення неповнолітніх у злочинну діяльність». Подружжя Н. перебуває на підписці про невиїзд (!!! - НО).
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи