Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Тягнибок: “Свобода – це партія українців”

Категорія:

26 серпня у Будинку кіно в Києві Всеукраїнське об’єднання “Свобода” презентувало свою виборчу програму. Мали змогу прийти всі охочі. Зал набився на 100%. Дехто стояв в проході.
На зустріч з виборцями прийшли Олег Тягнибок, Юрій Іллєнко, Ірина Фаріон, Богдан Бенюк і Олександр Сич – перша п’ятірка виборчого списку “Свободи”. Вони позиціонують себе націоналістами і критикують лібералізм. Вони за скасування ПДВ і категорично проти продажу землі. Вони за збільшення збройних сил до 300 тисяч і відновлення ракетно-ядерного потенціалу України.

Першим виступив голова ВО “Свобода” і перший номер виборчого списку Олег Тягнибок. Він розкритикував “помаранчевих” і розповів, що як тільки став нардепом у травні 1998 року, він разом з іншими депутатами-націоналістами – Славою Стецько (тодішня голова Конгресу Українських Націоналістів, нині покійна) і Михайлом Ратушним – запропонував скласти депутатську недоторканість. Тоді цю ідею нардепи не підтримали. А тепер нею спекулюють і “помаранчеві”, і “біло-блакитні”.

Олег Тягнибок заявив, що три “кольорові” мега-блоки, які вважаються фаворитами дочасних виборів, – одинакові. Вони не мають, що сказати виборцям, а лише дурять людей своїми “агітаційно-пропагандистськими штучками”. Вони імітують політичне протистояння, не маючи ні ідеології, ні ідей. Вони борються між собою за останній ресурс, який в українців ще залишився – за землю і стратегічні об’єкти.

Тягнибок каже, що потрібно не просто робити “косметичний ремонт” в державі, а змінювати систему влади. “Свобода” вважає, що Україна має бути президентською республікою. Парламент має бути однопалатний, а депутатів там має бути не більше 300. Вони мають голосувати не картками, як зараз, а відбитком пальця. Місцеві судді мають обиратися місцевою громадою. А суддя має бути не молодше 30 років. Тягнибок каже, що “Свобода” передбачила механізм відкликання суддів і депутатів. “Свобода” – за скасування Конституційного суду. Натомість має бути Конституційна палата при Верховній Раді.

Тягнибок навів трохи статистики. 94% депутатів четвертого скликання – колишні або теперішні члени Комуністичної партії, 350 з 450 депутатів – мільйонери. І всього 36% народних депутатів України визнали себе українцями. В разі проходження до Верховної Ради України “Свобода” буде ініціювати проект за пропорційне представництво українців в усіх органах влади і за відновлення в паспортах громадян України графи “національність”.

Свободівці мають намір перевірити, як відбувалася приватизація важливих об’єктів, і прийняти закон про заборону приватизації стратегічних об’єктів. ВО “Свобода” за те, щоб у Верховну раду вибирали депутатів на 3 роки за пропорційною системою з відкритими списками, до обласних рад – за змішаною, а до місцевих – за мажоритарним принципом. Олег Тягнибок сказав, що “Свобода” за скасування платної реклами політичних сил. Таку рекламу собі можуть дозволити лише так звані мегаблоки. “Ніяких чесних виборів сьогодні бути не може”, – зауважив він.

Тягнибок з обуренням говорив про те, що за 16 років незалежності Україна не стала національною державою. Вона є національною державою лише за формою. Україною керують кримінальні клани, вся влада в Україні належить неукраїнцям і комуно-комсомольським діячам часів Радянського Союзу.

“Свобода” вважає, що Україна має бути унітарною державою, й ініціюватиме закон про скасування автономності Криму і спеціального статусу міста Севастополь. “Свобода” за виведення з території України російського Чорноморського флоту і проти створення будь-яких військових баз на території України. “Свобода” виступає за пропорційне представлення українців в офіцерському складі української армії. А також пропонує новий геополітичний проект – створення Балто-Чорноморського союзу, де Україна буде в центрі Європи.

“Свобода” – це партія українців і для українців, зауважує Олег Тягнибок. В їхньому виборчому списку – всі українці. Їх середній вік - 38 років.

Програма ВО “Свобода” називається Програмою захисту українців. Олег Тягнибок запевнив, що незабаром вони представлять нову програму – Програму наступу українців. А Юрій Іллєнко пояснив, чому вони йдуть з Програмою захисту, а не з Програмою наступу. Програма захисту українців – це та сама програма, з якою “Свобода” йшла на вибори 2006 року. І щоб не ризикувати і мати впевненість, що ЦВК її зареєструє, а не придереться до якогось слова чи речення, свободівці подали стару програму і йдуть зараз з нею на ці вибори.


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи