Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бельгія більше двох місяців без уряду: король просить допомоги

Бельгійський король Альберт II удається до екстрених заходів, щоб вивести країну із затяжної політичної кризи.


Бельгійський король збирає Раду Корони, або Раду Мудреців - закликає до двору найвпливовіших політиків і радиться з ними. Бельгійський монарх має право зібрати Раду Корони лише у виняткових, найважчих для країни ситуаціях. Це - всього шостий випадок більше ніж за півтора століття. Альберту II довелося навіть перервати відпустку у Франції.

Бельгія вже більше двох місяців живе без уряду. Ів Летерм, лідер фламандській партії Християнських демократів, що перемогла на парламентських виборах у червні, в кінці минулого тижня офіційно заявив королеві, що відмовляється від подальших спроб сформувати уряд і, отже, від посади прем’єр-міністра – через розбіжності з валлонськими партіями.

Спостерігачі не виключають, що Рада Корони використає деякі пропозиції Летерма й запропонує сформувати хоча б перехідний уряд, до можливого переобрання парламенту.

За матеріалами Euronews
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи