Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Біопаливо шкідливіше, ніж нафта та газ

Світ:

Біопаливо та інші поновлювані джерела енергії, які повинні замінити нафту й природний газ, викликають значніший парниковий ефект, ніж останні. Про це повідомила лондонська The Times із посиланням на новітні дослідження британських учених.
Як встановила група фахівців з Едінбурзького університету, викиди від згорання біопалива, виготовленого з кукурудзи чи насіння рапсу, є більш руйнівними для атмосфери Землі, ніж викиди від згорання аналогічної кількості нафти й газу.

Біопаливо створює на 50-70% більше парникових газів, які призводять до розігрівання клімату планети, ніж традиційне паливо.

Провідні країни Заходу за останні роки прийняли програми заміни нафти й природного газу на альтернативні джерела енергії – біопаливо. У Євросоюзі 80% біопалива виготовляється з рапсу.

Як заявив лауреат Нобелівської премії професор Пол Крузен, який також брав участь у дослідженнях, варто уважніше вивчати наслідки переходу на біопаливо.

Від деяких його різновидів необхідно відмовитися, оскільки це призведе до стрімкої зміни клімату на планеті - повідомляє ua.korrespondent.net
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи