Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Академічна наука — за перезаснування держави

Категорія:

Громадська Рада України на чолі з Валентином Халецьким ініціювала процес залучення науковців Академії наук України до активного суспільного життя. 17 жовтня в приміщенні Спілки письменників України відбулася неформальна зустріч представників Оргкомітету зі скликання Конституційної Асамблеї з українськими академіками.
Ідею скликання Конституційної Асамблеї представляли Юрій Збітнєв (голова оргкомітету зі скликання Конституційних зборів), Валентин Халецький (голова ГО "Громадська Рада України"), Людмила Супрун (голова Народно-демократичної партії). Вони розповіли присутнім академікам та член-корам про розгортання в Україні «ініціативи знизу», що має вилитись у Новий Суспільний Договір і перезаснування держави. І звернулись до присутніх (на зустрічі було півтора десятка академіків) з проханням приєднатись до процесу. Адже сьогодні, коли в масовій свідомості все виразніше звучить думка про необхідність Нової Конституції, пошуку цивілізаційної місії України, пошуку свого особистого та колективного «Я» у сучасному світі — саме мудрі люди можуть і повинні сказати своє вагоме слово.

Присутні академіки погодилися з необхідністю спільної дії. Вже те, що незважаючи на поважний вік, вони таки прийшли на цю зустріч – свідчить про їхню небайдужість до долі своєї Батьківщини.

Звичайно, вони всі не є фахівцями з конституційного права. І самі академіки чудово це розуміють. Проте, як вони самі зазначили, вони могли би стати своєрідною Радою Старійшин при оргкомітеті, що готуватиме «перезаснування держави». Адже широкий, академічний погляд на процеси, життєвий досвід та мудрість – все це допоможе їм стати своєрідними експертами, що допомагатимуть оргкомітету краще усвідомлювати перспективи своєї роботи, уникати «підводних каменів» та бачити приховані закономірності, що можуть сприяти задуманому.

------------------------------------
В тему:

Громадськість відсторонено від Конституційного процесу. Потрібна Конституційна Асамблея

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

Дискусія про Новий Суспільний Договір

Альтернатива є! Майбутнє – за ідеологічними партіями

Юрій Збітнєв: «Ми повинні чинити тиск на владу, а не чекати, що вона буде нам щось пропонувати»

Продовження політичної кризи чи Конституційна Асамблея?

Нова Угода партії снайперів

Влада Парламенту є похідною від влади народу, а Конституцію має приймати народ

Перезаснування держави

Презентація Нового Суспільного Договору в прямому телеефірі

У Києві створено оргкомітет зі скликання Суверенних Конституційних Зборів за народною ініціативою

Полiтичнi партiї та органiзацiї, що не беруть участi у виборах, iнiцiюють скликання Конституцiйних зборiв
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи