Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Людству загрожують епідемії нових хвороб

Світ:

Нова математична модель, розроблена американськими ученими, передбачає появу нових смертельних для людини мікроорганізмів. На їхню думку, до цього неминуче ведуть процеси глобалізації і урбанізації.
Мартін Блайзер, професор мікробіології Медичної школи Ньюйоркського університету з колегами створили математичну модель, що описує взаємини хвороботворних бактерій і їх господарів.

У раніший період часу люди жили у більш ізольованих і дрібних групах, ніж у даний час. На думку авторів моделі, історична зміна кількісних і якісних характеристик людської популяції привела до появи трьох різних видів стратегії співіснування мікробів і людини.

50 тисяч років тому і раніше, при таких способах господарювання, як охота і збиральництво, мікроби могли передаватися, головним чином, тільки членам однієї порівняно невеликої сім'ї.

У міру збільшення розміру людських популяцій хвороботворні мікроорганізми отримали ширше середовище для життєдіяльності. Вони розвинули можливості швидко активізуватися після латентного періоду і заражати велику кількість людей.

З ще більшим зростанням людських популяцій виникли ще більш вірулентні і патогенні мікроорганізми, наприклад, віруси кори, ВІЛ і грипу. Вони можуть вбивати мільйони людей, завжди маючи можливість заражати все нових господарів.

Висновок авторів моделі невтішне - глобалізація, урбанізація і постійне переміщення людей по земній кулі приведуть до появи нових, ще небезпечніших для людини мікроорганізмів, передає СNews.

-------------------------------
В тему:

ВООЗ: хвороби ширяться світом блискавично

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”

Реформація: 25 пунктів

Глобальна криза і Великий перехід
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи