Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вітчизняну греблю, яка стримувала інфляційний напір, схоже, прорвало.

Світ:

Наші доходи знецінилися лише за останній місяць на 2,9%; з початку року – на 11,7%, за останні 12 місяців – на 14,8%. Якщо ви рік тому поклали гривні на депозит під 15%, то ви хіба що зберегли гроші, однак багатшими не стали ні на йоту, швидше навпаки - повідомляє УНІАН.
На відміну від горезвісної епохи гіперінфляції, на сьогодні емісійним покриттям слугує притік в Україну іноземної валюти. Нацбанк слушно непокоїться тим, що левова частка цієї валюти має спекулятивний аромат, однак чим далі, тим більше Україна примагнічуватиме до себе «швидкі гарячі гроші», як це трапилося з її східноєвропейськими сусідами.

Мало не всі східноєвропейські сусіди України були змушені свого часу погодитися на подорожчання своїх національних валют, оскільки їхні центробанки, накопичивши, як і НБУ, достатні валютні резерви, визнали це меншим злом, аніж постійно абсорбувати притік іноземної валюти й друкувати під неї гроші.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи