Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 18

Українська клубна музика – це модно і стильно!

Справжній драйв влаштували українські ді-джеї 6 листопада у київському нічному клубі „Бінго”. Це дійство відбувалося в рамках проекту „Ремікс 482”, що стартував нещодавно за сприяння громадянського руху „Не будь байдужим!”. Українські виконавці розпочали промо-тур містами України, метою якого є підтримка україномовної клубної музики.
Це зокрема і виступи в нічних клубах популярних українських ді-джеїв, безкоштовне розповсюдження дисків реміксів пісень українських співаків. Число в назві проекту „Ремікс 482” – це перші три цифри у міжнародному штрих-коді українських товарів. Координатори руху „Не будь байдужим!” не дарма підібрали саме таку назву для свого проекту – український музичний товар готовий підкорювати Світ!

Перед дійством у нічному клубі „Бінго” відбулася прес-конференція за участю DJ Архітектора з гурту „Тартак”, DJ Tonique („Танок на Майдані Конго”), DJ Валіка („Бум бокс”) та спеціального гостя – хіп-хоп виконавця, відомого широкому загалові як Vova Zi’Lvova. Перед великою журналістською аудиторією виконавці повідомили про свої плани, зокрема, розповіли про промо-тур та поділилися секретами як розвінчати стереотип щодо неприйняття молоддю україномовного музичного продукту в клубній культурі України. Так, DJ Tonique авторитетно заявив, що попри всі негативні „штампи”, попри стереотипи українська музика є більш ніж конкурентноздатною навіть поряд з англомовною, не кажучи вже про російськомовну. Українські ді-джеї, однак підкреслили, що український музичний продукт треба активніше „просувати” в маси, аби збільшити попит на нього, бо інакше музичні продюсери й власники музичних телеканалів не захочуть його публічно розкручувати, посилаючись на „неформатність” того чи іншого музичного твору або на банальне небажання ставити його в ефір. „Треба негайно вводити українське в клубну культуру, бо остання наразі є переважно російсько- або англомовною” – зазначив DJ Архітектор.

Вочевидь, усі посилання щодо зростання популярності україномовної музики існують, запевняють українські ді-джеї. Так, підкреслюють останні, на нещодавньому чемпіонаті України з DJ-перфомансу мікси на пісні українських виконавців отримали високі оцінки. Шкода, однак, що в Європі про українську клубну музику знають не так вже й багато. „Принаймні, на цьогорічному змаганні ді-джеїв у Лондоні я був єдиний, хто представляв Україну” – повідомив журналістів DJ Валік з гурту „Бумбокс”.

Вова зі ЛьвоваЩо ж, віриться що ініціатива руху „Не будь байдужим!” дозволить повністю виправити ситуацію, що склалася. Цьому, певен, посприяє й анонсований промо-тур містами України, зокрема Києвом, Харковом, Одесою та Донецьком, де на рівні клубної культури україномовний продукт можна зустріти нечасто. По закінченні прес-конференції українські ді-джеї запросили журналістів та всіх бажаючих на своє „scratch show” – дійство, що супроводжувалося шкрябанням дисків під україномовні композиції в стилі хіп-хоп, аренбі, реггі та інші. Українські майстри клубної музики „запалювали” публіку до 22-ої години, після чого на сцену було запрошено спеціального гостя акції „Вову зі Львова”, який виконав декілька своїх популярних хітів. Молоді люди, що прийшли на дійство (а їх за данними охорони було майже 600), раз по раз схвальними вигуками підтримували заклики ді-джеїв залишатися небайдужими до української музики та української мови загалом.

„Ми стали ближчими до Європи - ми почали спілкуватися українською мовою!” – так підбили підсумки цього вечора в стилі „український клубний драйв” ді-джеї – активісти громадянського руху „Не будь байдужим!” .


Відео виступів DJ Архітектора та Вови зі Львова у клубі «Бінго» можна подивитись на сайті www.24report.info

Фото дійства в клубі «Бінго» можна подивитись на сайті www.nbb.com.ua

До речі, футболки гуртів «Тартак» і «ТНМК» є в Інтернет-крамниці «Рідна мода». Крім того, «Рідна мода» має попередню домовленість з Вовой зі Львова, що його футболки з наступного тиражу також будуть представлені в цій інтернет-крамниці.

----------------------------------------------------

В тему:

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

“Небайдужі” виходять на залізничний вокзал

Юрко Журавель: "Українська мова - модна і драйвова"!

Луцька Флайzzzа пішла в школу

Зроби Україні подарунок! Переходь на українську!

Мова – це спосіб мислення

Козацький закон захистить українську мову...

Офіційний сайт руху «Не будь байдужим!»

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи