Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерти: через 7 років в Україні продукти подорожчають вдвічі

Світ:

Експерти дійшли висновку, що ціни на продукти харчування підвищуватимуться і вже через 7 років вони піднімуться щонайменше вдвічі, повідомляє ICTV.




Такий прогноз на найближчі роки зробив тижневик "Контракти".

За інформацією журналу, основні причини такої сумної тенденції - це світове зростання закупівельних цін на зерно у зв'язку з неврожаєм, підвищення цін на нафту, а також тенденція збільшення доходів населення і розширення внутрішнього попиту.

Нагадаємо, що з початку року споживчі ціни в Україні зросли на 11,5 відсотків. І це ще не межа, кажуть експерти.

Однак перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що ЗМІ в Україні створюють ситуацію паніки навколо економічної ситуації в державі.

За його словами, засоби масової інформації подають тільки негативну інформацію про діяльність уряду, і це стосується як ринку продовольчих товарів так і паливного і інших.

Раніше повідомлялося, що міністри фінансів і керівники центробанків країн "великої двадцятки" висловили схвильованість швидко зростаючими світовими цінами на продукти харчування.

Різке подорожчання продовольчих товарів в першу чергу пов'язане з глобальними змінами в кліматі, підкреслив один з міністрів. Крім того, позначається використання врожаю на виробництво біопалива.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи