Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Едгар Гувер, мисливець на відьом

Світ:

Перший директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Едгар Гувер планував заарештувати до 12 тис. американських громадян, нелояльних державному режиму.


Як стало відомо із розсекречених Держдепартаментом США документів ФБР 50-х рр. минулого сторіччя, Гувер направив свій план репресій в Білий дім 7 липня 1950 року, через тиждень після початку Корейської війни.

Пропозиція екс-глави ФБР передбачала, по-перше, припинення дії закону про представлення заарештованого до суду для з'ясування правомірності затримання, по-друге, відповідні масові арешти громадян в цілях "захисту країни від державної зради, шпигунства і саботажу", передає Associated Press з посиланням на американську пресу.

Згідно плану Гувера, який займав пост директора ФБР з 1924 року аж до своєї смерті в 1972 році, справи про затримання підозрюваних в державній зраді підлягали розгляду спеціальними "трійками", що складаються лише з одного судді і двох інших громадян США, без залучення свідків.

На жаль, розсекречені документи не дають відповіді на питання, наскільки детально розглядалася пропозиція Гувера президентом США Гарі Труменом або ким-небудь з його наступників.

Едгар Гувер (1895 - 1972) очолив ФБР у віці 29 років. Його до цих пір називають однією з найвпливовіших фігур в США. Відзначаючи заслуги Гувера перед країною, багато хто, проте, звинувачує його в численних зловживаннях повноваженнями. Цей факт, а також тривалість перебування Гувера на посаді директора ФБР стали причиною того, що згодом максимальний термін роботи директорів ФБР був обмежений 10 роками. NEWSru.com.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи