Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна вимирає

Німецькі дослідники прогнозують, що до 2050 року в 45 країнах світу драматично знизяться демографічні показники. Найбільше кількість населення зменшиться в Центральній та Східній Європі, особливо в країнах колишнього Радянського Союзу. В українському Інституті демографії та соціальних досліджень повідомляють, що через 40 років українців залишиться 36 мільйонів.
За даними ООН, українці живуть менше, ніж громадяни більшості африканських країн. Середня тривалість життя в Україні – 68 років. Для чоловіків – 62, для жінок – 74 роки. Ще у 1990 році ця цифра була на 10 відсотків вищою. До пенсійного віку в Україні не доживає майже половина чоловіків!

Головна причина старіння населення, стверджує директор Інституту демографії Національної академії наук Елла Лібанова, - зниження народжуваності на початку 60-х років до рівня, що не забезпечило відтворення поколінь. Нині в Україні 5-річних дівчаток менше, ніж 75-річних жінок. Друга причина – низька народжуваність упродовж останніх 45 років. Третя – інтенсивна міграція, яка тягнеться ще з радянських часів. Українці виїжджали на різні “будови комунізму”. Країну покидала молодь, а поверталися люди похилого віку, пенсіонери. Їм приємніше було жити в Україні на “північну” пенсію, аніж, для прикладу, в Тюмені. На демографічні показники України впливає велика смертність людей у віці від 40 до 60 років. Особливо чоловіків, яких втрачаємо через алкоголь, травматизм, куріння, відсутність традицій нормального харчування.

На думку колишнього міністра охорони здоров’я України Миколи Поліщука, до вимирання населення в Україні призводять і такі недемографічні чинники, як бездуховність, безкультур’я і падіння освіченості, що породжує зловживання алкоголем, тютюнопаління, соціально-побутовий і кримінальний травматизм. Причому останній спричиняє 60-70% смертей від травматизму взагалі. За словами пана Поліщука, найбільш вразлива категорія населення сьогодні - від 25 до 55 років. Натомість кількість смертей у віці до 14 років зменшилася за останні роки на 20%, а у віковій категорії 65-70 років практично не змінилася.


----------------------------------------------------

В тему:

Населення України продовжує вимирати

Підривне TV: «Розлучайтеся, нам не потрібні міцні сім’ї!»

Руйнування сім'ї - руйнування нації

Олег Скрипка: Не треба вводити танки – достатньо ввімкнути ТБ, яке спрямоване проти нації

Алкоголь та фальсифікація історії ефективніші за літаки чи ракети

Євгеніка для України

Живе Слово в демографічній стратегії Третього Гетьманату

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи