Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Кореспондент": таємні зв'язки українських політиків

Народні депутати ведуть подвійне життя - б'ються на людях, хоча часто дружать в реальному житті. Адже вони - одна каста, поза якою важко знайти собі гідних товаришів, - стверджує український щотижневий журнал Кореспондент.

Теплі міжпартійні стосунки народних обранців зазвичай не афішуються. Більш того, на людях - під час телепередач, в газетних публікаціях - політики-друзі огульно ганять один одного, і при першій нагоді обіцяють розібратися з незаконно нажитими капіталами своїх "опонентів".

"Демонстрація ненависті - офіційний захід, який депутати влаштовують для виборців", - коментує суперечливу поведінку парламентарів їх колишній колега Дмитро Видрін. При цьому він уточнює, що нині всі політичні клани злилися в один, "поріднившись династичними шлюбами, спільним бізнесом і "багатим" минулим".

У повсякденному житті представників діаметрально протилежних політичних сил об'єднує стиль життя. Як правило, виїзні засідання Парламентського клубу, створеного спеціально для організації дозвілля нардепів, проходять в приватних спортклубах, господарствах для полювання або елітних ресторанах. Там розпещені народні обранці ласують вишуканими делікатесами і проводять тест-драйви найостанніших марок авто. "Депутати так далеко пішли від народу, що спілкуватися вони можуть тільки між собою", - іронічно помічає Видрін.

Від свого електорату різні за ідеологією політичні лідери рухаються зазвичай в одному напрямі - у бік елітного столичного передмістя Конча-Заспа. Там на відстані лише кількох кілометрів один від одного живуть головна "бютівка" Юлія Тимошенко, "регіонал" Едуард Прутник і "любій друг" Президента, "нашоукраїнець" Олександр Третьяков. Завидного сусіда вже має і Яценюк. Прямо навпроти його садиби в селі Нові Петрівці обжився Виктор Янукович.

Крім регіонів компактного проживання, політиків об'єднують діти, які ходять в одні і ті ж елітні школи і запросто спілкуються один з одним.

Як правило, мимовільні свідки позапарламентської дружби - охоронці, різні менеджери ресторанів та інші - про подібні прояви близькості не розповсюджуються. Адже уміння тримати язик за зубами - головна умова їх роботи.

Народні обранці і самі досягли успіхів у справі утаємничення своїх зв'язків. В цілях конспірації вони зустрічаються в заміських будинках, а у разі спільного відпочинку бронюють номери на підставних осіб. Ця звичка у українських парламентаріїв, за словами анонімної співрозмовниці, робітниці однієї із столичних турфірм, котра має справу з вищою політкастою, з'явилася після того, як в пресі спливла інформація про нібито спільний відпочинок Тимошенко і "регіонала" Нестора Шуфрича в Єгипті.

Проте, права рука нинішнього прем'єра "бютівець" Микола Томенко не соромиться ходити на матчі баскетбольного клубу Київ в компанії з Сергієм Льовочкіним, екс-керівником апарату голови Кабміну часів Януковича. Третім з ними з'являється власник цього клубу Дмитро Фирташ, господар газового монополіста RosUkrEnergo, людина-подразник для партбосса Томенка - Юлії Тимошенко.

Зв'язки народних обранців часто парадоксальні і заплутані, проте, можна стверджувати, що толерантні відносини з опонентами в українській політиці вважаються ознакою хорошого тону.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи