Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За кордоном зафіксовані випадки використання внутрішніх органів українських громадян в донорських цілях

Категорія:

Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова заявила в інтерв'ю житомирській обласній газеті Ехо.
У своїй заяві омбудсмен посилалася на звернення, напралене до неї мешканкою Хмельницької області Галиною Бабій. Жінка повідомила, що лікарями одного зі шпиталів Ізраїлю для донорських цілей без згоди рідних з тіла її загиблого чоловіка були вилучене серце. За словами Н.Карпачової зараз слідство по цій справі перебуває у провадженні Генеральної прокуратури України.

Омбудсмен також повідомила газеті, що сьогодні за межами України працюють від 2 до 7 млн українських громадян, однак це лише офіційні дані, що стосуються лише тих осіб, котрі займаються за кордоном легальною трудовою діяльністю. Зокрема, повідомляє УНІАН, згідно цих даних, торік в Греції, на Кипрі, у Великій Британії, в Ліберії водночас працювали близько 20 000 громадян України. В Росії в середньому працюють близько 1 млн українців, причому влітку цей показник дорівнює близько 3 млн. В Іспанії працює 100 000 наших громадян, В Туреччині - 35 000, в США - 20 000, Чехії - 200 000, Португалії - 150 000, Італії - близько 500 000 українців.

В той же час за даними Держкомстату України зарплата працюючих у промисловості нашої країни за одну робочу годину в середньому складає 3 грн. 26 коп., що вдвічі менше, ніж у Чехії, втричі менше, ніж у Польщі, в 27 разів менше, ніж в Італії, і в 53 рази менше, ніж у Німеччині.

Н.Карпачова повідомила, що за даними на кінець минулого року 10 000 громадян України з тих чи інших причин були заарештовані чи позбавлені волі та відбувають покарання за вироками іноземних судів.

А лише протягом останніх двох з половиною років на території 69 іноземних країн загинули та померли 2 424 громадян України. (Факти)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи