Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ющенко реготав і пив шампанське з гендиректором СОТ за наш вступ

Категорія:

Збулася "мрія ідіота": Україну прийняли до СОТ
Урочиста церемонія підписання відбулася у Женеві у штаб-квартирі СОТ.

Також президент переконаний, що вступ України до Світової організації торгівлі підвищить рівень життя і добробут громадян. За його словами, джерелом для цього стануть структурні реформи, стабілізація законодавства, постійне підвищення конкурентоздатності української економіки.

Звертаючись до Генерального директора СОТ Паскаля Ламі, Ющенко зазначив, що сьогоднішня зустріч відбувається у "залі мрій".

"Україна йшла 14 років, щоб потрапити у "залу мрій", - сказав президент.

У свою чергу Ламі наголосив, що об’ємний протокол є результатом важкої роботи. Він також високо оцінив роль України, зауваживши, що вона потрібна СОТ.

Як відомо, Україна має ратифікувати протокол про вступ до 4 липня 2008 року. Повноправним членом СОТ країна стане через 30 днів після ратифікації документа.

* * * * *

А ось що сказав про вступ України до СОТ президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко:

— Вступ до СОТ на підписаних Україною умовах означає, що вона — повністю несамостійна територія, що не має власної економічної політики, економічних інтересів та їх не усвідомлює. Що усі складові — капітал, робоча сила та інфраструктура — перебувають тут під контролем неукраїнської влади.

То що ж тепер робити, адже угоди вже підписані?

— Усе скасувати! Прожили без СОТ 17 років — ще стільки ж проживемо. І не слід цього боятися. Треба домовлятися про інші умови вступу. Про такий режим допуску в країну імпорту, що не знищував би її економіку. Чому вони диктують, що нам тут робити, що вивозити, що завозити? Чому маємо змиритися з тим, що хтось підписав безтолкові угоди? Через 3–5 років кусатимемо лікті. Збагачуватимемо своїми ресурсами інші країни. Не буде власного виробництва й роботи людям, вони їздитимуть працювати за кордон, а тут продаватимуть лише закордонні товари.

Вступаючи до СОТ, кожна країна намагається захистити власний ринок і вийти на інші. А Україна віддає свій усім, хто захоче — і нікуди не йде. Наше керівництво не виконує головну функцію — забезпечити, щоб Україна була не об’єктом, а суб’єктом міжнародних відносин. Бо воно безвідповідальне, головною метою є сісти в крісло.

-------------------------------
В тему:

Погані самаряни або в чому загроза сучасного неолібералізму

Велика афера під назвою СОТ

Економіка самодостатності. Світовий досвід опори на власні сили

Глобалізація і нації

Український варіант: неолібералізм + ренаціоналізація, або в чому сила держави?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи