Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відновлення смертної кари має стосуватися економічних злочинів в особливо великих розмірах

Світ:

Спецтема:

Комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній раді прийняти в першому читанні за основу проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо видів покарань), внесений народними депутатами від Компартії Петром Симоненком і Олександром Голубом - повідомляє інформаційне управління ВР.

Законопроект, як зазначив один з його авторів, нардеп Голуб, було розроблено на численні вимоги громадян України з метою посилення відповідальності за особливо тяжкі злочини, умисні убивства, вчинені при обтяжуючих обставинах.

Проектом передбачається можливість застосування як виняткової міри покарання смертної кари за умисні вбивства, вчинені з особливою жорстокістю, або способом, небезпечним для життя багатьох людей, або у поєднанні зі зґвалтуванням чи насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом, або вчинене на замовлення, або вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо наслідком такого злочину стала загибель двох чи більше людей.

На засіданні комітету зазначалося, що хоча загальною тенденцією в світі є відмова від смертної кари, кримінальне законодавство багатьох країн передбачає можливість застосування такої міри покарання.

Зокрема, за даними громадської організації "Міжнародна амністія", які наводилися у виступах, 80 держав скасували смертну кару за всі види злочинів, 15 держав скасували її за будь-які злочини, крім виняткових випадків (таких як військові злочини), у 23 країнах смертна кара законодавством передбачена, але фактично вона не застосовується.

Водночас, 78 держав і територіальних утворень зберігають і застосовують смертну кару. Серед них США, Китай, Японія, Єгипет та інші держави. Автори законопроекту також звернули увагу на те, що Загальна декларація прав людини смертну кару не забороняє, а Міжнародним пактом при громадянських і політичних правах дозволяється її застосування за найтяжчі злочини.

За роки незалежності в Україні вимерло 6 мільйонів українців. Головна причина – корумпованість влади і економічні злочини в особливо великих розмірах. Тому відновлення смертної кари має стосуватися й цієї категорії злочинів, адже вони на кілька порядків небезпечніші, аніж згадані вище умисні вбивства.

Докладніше:

Нова Угода партії снайперів

Як умовити суспільство полюбити олігархів?

Тотальна війна: алкоголь та фальсифікація історії ефективніші за літаки чи ракети

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи