Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Нумерологія і символіка Переходу

Світ змінюється. Стара екологічна ніша вичерпалась. Біла раса поставлена перед вибором: «Вмерти або змінитися!». Для продовження еволюції потрібно в історично короткий термін здійснити перехід до нової цивілізації. Він вже розпочався в Україні. Принципова схема Переходу закодована в числах 1—2—3.

1 — ЦІЛІСНІСТЬ СТАРОГО СВІТУ

Нинішній цивілізаційній системі відповідає одиниця, яка позначає певну цілісність. Світогляд, організація, технології, ставлення до дітей, природи і культури — все перебуває в тісному взаємозв’язку. Ця система йде до самознищення: забруднюється природа, руйнується і розкрадається технологічна інфраструктура, корінне населення вимирає, влада ненавидить народ, а народ — владу.

Деградація нинішнього режиму відбувається під синьо-жовтим прапором, де синє нагорі, сонячне — внизу. Він символізує перевертання природного порядку, домінування пасивної матерії над творчим духом, панування низького над високим. Знак Тризуба (точніше, Трійці) є чужим для цієї держави. Бо він символізує незламну могутність, самосвідомість і самодостатність Білої раси, натомість для нинішнього режиму властиві слабкість, політична залежність, духовне рабство.

Розпад існуючого ладу — це питання кількох років. Він досі тримається лише через те, що Україна — це масивна система, тому має велику інерцію внутрішніх процесів. Гасло нинішнього режиму: «Після нас хоч потоп!»

2 — ДУАЛІЗМ СТАРОГО ТА НОВОГО

Зі старечого тіла вмираючої цивілізаційної системи визріває зародок нового світу. Це подібно до того, як з перезрілого плоду виростає новий, чистий і здоровий паросток нового життя. Виникнення нового системотворчого центру символізується числом два. Попри генетичну спорідненість, між старою і новою системою відбувається боротьба. Старе намагається законсервувати існуючий стан, хоче це неможливо і безглуздо. Нове прагне утвердити себе і продовжити життя.

Боротьба між старим і новим підпорядковується бінарній (двійковій) логіці. В ній немає місця компромісам, особливо на світоглядному рівні. Тут все чітко й однозначно: «нуль» або «одиниця», чорне або біле, добро або зло, правда або брехня. Ця особливість мислення перехідного періоду описана в Євангелії: «Хай буде ваше слово: так — так; ні — ні. А що більше цього, те від лукавого»; «Хто не зо Мною, той проти Мене, і хто зо Мною не збирає, той розкидає».

Зародки нового світу розпорошені по всій Україні, присутні в усіх соціальних групах. Для того, щоб згуртувати все життєспроможне і подолати опір вмираючого світу, новий Центр повинен заявити про себе максимально виразно, яскраво, точно. Без звичних недомовок, напівправди чи туманного багатослів’я.

Творення нового світу відбувається одночасно у площинах світогляду, соціальної організації та технологій. Це означає, що на всіх трьох рівнях нова цивілізаційна система повинна діяти якомога сміливіше, енергійніше, яскравіше. Для одних ця навальна атака буде психологічних шоком, для інших — втіленням сокровенних мрій. Навмисна демонстративність нової системи дозволить миттєво згуртувати тих, хто вже готовий до Переходу. Всі інші долучаться до справи пізніше — у міру розвитку своєї свідомості.

Традиційним символом Центру є сварга (свастя, свастика). З цього символу починалася Трипільська цивілізація 7,5 тисячоліть тому. Сварга зображає полюс, навколо якого обертається весь навколишній світ. Цим полюсом є нова людина, яка усвідомлює себе втіленою божественною сутністю і знає, що володіє величезним прихованим потенціалом.

Сварга — це знак нового народу: сміливого, сильного, просвіченого, веселого, самодостатнього. Його прапор жовто-блакитний — сонце над блакиттю. Він символізує домінування творчого духу над пасивною матерією. Гасло нового Центру: «Все, що не вбиває нас, робить нас сильнішими. Атакуй першим!»

3 — ПЕРЕМОГА І ДИНАМІЧНИЙ РОЗВИТОК
Соціальна група, що здійснила Перехід, характеризується значною внутрішньою однорідністю. Всі її члени мають позитивний, сонячний світогляд, ведуть здоровий спосіб життя, дбають про дітей, культуру, природу. Вони вольові, дисципліновані, відповідальні. Вони не потребують дрібної регламентації зовнішніх законів. Їм достатньо того закону, що живе в їхніх душах і проявляє себе в голосі совісті та відповідальності за майбутнє.

Тому числом суспільства, що подолало трансформаційну кризу, є трійка. Відповідно, на зміну бінарному приходить трійкове мислення. Згідно з ним, між нулем і одиницею знаходиться нескінченна кількість проміжних варіантів. Гасло нової системи — «Хай розквітає тисяча квітів!»

Трійка — це число системи, що подолала жорсткий дуалізм перехідного періоду і вийшла на широкий шлях динамічного розвитку. Їй вже не треба доводити, що вона є самодостатнім цивілізаційним полюсом, планетарним центром — це і так всім очевидно.

Тому символом нової цивілізації стане Трійця («сонячний сокіл», «тризуб») — знак надійно захищеного новосотвореного світу. До цього символу могутності ще треба дорости. А сьогодні символом світу, що народжується, є Сонцебіг — сварга Великого Переходу.

Хай Буде!

---------------------------
В тему:

Жовто-блакитний Вогнебог – прапор Третього Гетьманату

Що таке Арійська Стрілецька Асоціація?

Сварга — сакральний символ України, знак планетарного духовного полюсу

Символіка — це програма майбутнього

Украдений символ

Свастика і таємниця імені «Україна»

Правий і лівий шлях

Людина, етнос, Всесвіт
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи