Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Cвітова атмосфера забруднюється в три рази сильніше, ніж вважалося

Світ:

До рук журналістів The Guardian потрапила доповідь ООН із сенсаційними екологічними даними: світова атмосфера забруднюється в три рази сильніше, ніж вважалося. Виявилося, що на інтенсивність глобального потепління серйозно впливає торговельне судноплавство. У дослідженні підраховано, що щорічний викид кораблями вуглекислого газу досяг 1,12 млрд. тонн – 4,5% від усього газу, що призводить до «тепличного ефекту».
Автори звіту, імена яких не розголошуються, припускають, що шкідливі викиди водного транспорту стануть одним із головних джерел CO2 в атмосфері після автомобілів, житлової забудови, сільського господарства й заводів. Захоплений боротьбою із глобальним потеплінням Євросоюз навіть не включив судноплавство в план боротьби з екологічною катастрофою, а тим часом авіаційна індустрія, на яку чиниться найсильніший тиск, відповідальна лише за 650 млн. тонн CO2 в атмосфері.

Дотепер Міжурядова експертна рада зі зміни клімату при ООН оцінювала екологічну шкоду від торговельного судноплавства максимум в 400 млн. тонн вуглекислого газу на рік. Але в аналізі, що потрапив у редакцію The Guardian, проведений більш мудрий підрахунок, що враховує інформацію про шкоду палива й кораблів, зібрану Міжнародною морською організацією. Попередні спроби підрахувати шкоду, яку завдає судноплавство, ґрунтувалися на кількості дешевого «брудного» палива, яке закуповують судноплавні компанії. Останні розрахунки коректніші: вони враховують, скільки солярки або гасу звичайно використовується на суднах, скільки часу вони проводять в океанах і скільки всього дешевого палива продають їхнім власникам.

Міжнародна група не тільки стверджує, що забруднення набагато серйозніше, ніж того побоювалися, але й прогнозує зростання викидів CO2 на 30% до 2020 року.


За матеріалам http://www.gazeta.ru
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи