Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українофобія породжує Коліївщину

Категорія:

Табачник обізвав суддів КС дурнями за українізацію кінопрокату.
"Регіонал" і колишній віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник виступає за скасування рішення Конституційного Суду про обов'язкове дублювання українською мовою іноземних фільмів.

"(Я оцінюю це рішення) як рішення дурнів, яке потрібно скасувати", - сказав він.

При цьому депутат підкреслив, що скасувати це рішення може тільки сам КС.

"Це рішення дурнів, тому що 60% країни говорять російською і українською мовами... і коли в них забирають право спілкуватися й дивитися кінострічки російською мовою, мовою, якою вони думають, люблять, спілкуються, то це рішення, що межує з етноцидом", - вважає він.

На думку Табачника, таке рішення КС завдасть збитків кінопрокатникам.

Коментуючи ініціативу Донецької облорганізації ПР звільнити міністра культури й туризму Василя Вовкуна за його заборону видавати прокатне посвідчення фільмам з російським дубляжем, Табачник зазначив, що навряд чи партійцям удасться цього домогтися.

"На мою думку, позиція Міністерства культури дещо забюрократизована й занадто агресивна", - сказав він.

Суддя Конституційного Суду, доповідач у справі про поширення іноземних фільмів в Україні Петро Стецюк уважає, що скандал навколо рішення Конституційного Суду про необхідність дублювання іноземних фільмів українською мовою штучний.

14 лютого Донецька облорганізація ПР ініціювала відставку міністра культури й туризму Василя Вовкуна.

18 січня Міністерство культури й туризму заборонило Державній службі кінематографії видавати дозвіл на поширення й демонстрування фільмів, не дубльованих українською мовою.

20 грудня 2007 Конституційний Суд визнав незаконним поширення й демонстрацію іноземних фільмів, не дубльованих (не озвучених або не субтитрованих) українською мовою, пишуть Українські новини.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи