Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Страйкбол - майже справжня війна

«Війна в крові у кожного чоловіка так само, як материнство в крові у кожної жінки. Можна забити в собі цей войовничий голос Інтернетом, заїсти гамбургерами і запити пивом, але все одно колись він прокинеться, і тоді горе тому, хто засумнівається у вашій здатності виживати!», – пишуть на своєму сайті організатори страйкбольних ігор.
Гра під назвою «Бізнес-війни-2» відбулася на недобудованому й полишеному заводі під Києвом. Добиралися ми туди довго. Не знали, як проїхати, та й з дорогами, м'яко кажучи, були проблеми. Поки не побачили машину, а в ній – групу «антуражних» хлопців у камуфляжах, і не поїхали за ними.
Зброю хлопці дістали відразу, як тільки вилізли з машини – чужих у таких місцях не буває.

У страйкболі (він же Airsoft) використовуються тільки точні повновагі копії справжньої зброї – автоматів, гвинтівок, кулеметів – всього більше 100 видів! Стріляють вони пластмасовими кульками калібру 6 мм на відстань близько 100 метрів. Є навіть ручні гранати і протипіхотні міни.

Хороша страйкбольна зброя обійдеться вам у суму від 300 доларів (ручний кулемет, наприклад, коштує близько тисячі). Є й китайські «дешевки» по 500 грн., але нема кого звинувачувати, якщо відмовлять або зламаються. Боєприпаси коштують дешево – 100 пострілів всього 4 грн.

Страйкбол – гра на чесність. Убитим вважається той, у кого влучила бодай одна кулька. Він вдягає на голову білу пов'язку і рушає до «мертв’ятнику» – спеціально відведеної території, де знаходиться заздалегідь обумовлений час – до «оживлення».

Трапляються в іграх і так звані «маклауди» – «безсмертні» гравці, які намагаються приховати, що в них влучили. З них всі сміються й не поважають.

Навіщо грають у страйкбол? В першу чергу – щоб отримати свою порцію адреналіну. Начебто й знаєш, що тебе не уб'ють і навіть не поранять серйозно (без захисних окулярів до гри не допускають), а все одно відчуття, кажуть досвідчені люди, – майже як у справжньому бою. Коли життя залежить від того, хто першим помітить супротивника й натисне на спуск.

У «Бізнес-війнах» взяли участь близько 115 чоловік з приблизно 20 команд, в тому числі команда УНСО «Арго». Керувала грою людина, відома у вузьких колах під позивним Командор, – представник клубу «Мілітарист». Сценарій цього разу дуже нагадував комп'ютерну гру: два магазини б'ються за контроль над 11 торговими точками різної міри прибутковості. Через кордони або порт потрібно було щогодини приносити вантаж і доставляти його на базу. Вантаж «продавався» у всіх торгових точках, що знаходилися під контролем магазину. Захопивши точку, треба було розписатися у спеціальному зошиті. А конкуренти, відповідно, намагалися не дати це зробити. Два партизанські магазини, такі собі «бєспрєдєльщики», ускладнювали завдання.

Бувають ігри й за іншими сценаріями: полювання на групу супротивника, захоплення укріпрайону, знищення диверсійного загону або навіть замах на президента. На наступні вихідні, розповів нам Командор, планувався 15-кілометровий рейд з бойовими зіткненнями, максимально наближений до реальності. Бувають і ролеві ігри – триденні «занурення» у цілий штучний світ, де активно використовується зброя.

У страйкбол грають абсолютно різні люди – і студенти, що не нюхали пороху, і діючі офіцери армії та інших силових структур, і ветерани різних війн, і бізнесмени, і менеджери, і комп'ютерники. У переважній більшості – чоловіки, але трапляються і відчайдушні дівчата. Одна тендітна дівчина всю гру пробігала з важким ручним кулеметом без ременя, що важить близько 8 кг. І не просто пробігала, а, закріпившись на «точці», ураганним вогнем утримувала її досить довго.

А ще одним кулеметником був… священик, ще й чернець! Влаштувавшись у вікні другого поверху з своєю зброєю, отець Валеріан прикривав сектор обстрілу підходів до бази, і в моменти більш-менш спокійні вів з автором цих рядків спасенні бесіди. Гра – не гріх, вважає батюшка. Лише той, хто вбивав по-справжньому, не може бути священиком. А якщо почнеться справжня війна? Тоді отець Валеріан зробить все від нього залежне, щоб не брати до рук зброю. Але якщо вороги скривдять його батьків, тоді його ніщо не зупинить! Правда, після цього доведеться шукати собі інше заняття.


В тему:

У Великобританії можна носити зброю з 2 років

Легалізація зброї як стимул до Реформації

Українці! Купуйте снайперські гвинтівки — поки не заборонили!

Беззащитность — это провокация!

Беззахисність — це провокація!

Заснування Арійської Стрілецької Асоціації — першого рівня мережевої гри Вишня Борія
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи