Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Буття Українців»: у пошуках Грааля — духу Гри, або виховання-творення богоподібного українця від зачаття до повноліття

Шоста науково-практична конференція закликала українців оздоровлюватись і творити нову державу граючись
22 березня, у перший день арійського нового року, в Києві відбулась Шоста науково-практична конференція «Буття Українців». Тема конференції: «Від Дитини до Людини. Творення-виховання в явному світі цілісного українця від зачаття до повноліття».

 Олександр Фисун і Вадим Мицик. Ритуал освячення хлібом
Олександр Фисун і Вадим Мицик. Ритуал освячення хлібом (фото НО — sd.org.ua)


В конференції взяли участь близько 300 учасників
В конференції взяли участь близько 300 учасників (фото НО — sd.org.ua)


По суті йшлося про пошук форм творення нового українського світу. Доповідачі зробили глибокий і всебічний аналіз сучасній цивілізації і тому кризовому стану, в якому перебувають українці. Доповідачі відповідали на питання: Що собою являє нинішня освіта? Як сталося, що відбулося відчуження українців самих від себе? Чому нинішнє інформаційне середовище формує потвор? Чого можна навчитися в інших народів? Як виплекати здорових дітей?

Різносторонні доповіді вдало доповнювали одна одну, тому виник ефект цілісності, системності, взаємного посилення. Учасники конференції були згідні в тому, що покладатися треба лише на себе і сміливо творити свій, рідний, український світ.

Яскравим підтвердженням цьому стали продемонстровані фольклорними колективами обрядові дійства, пов’язані з дітонародженням. Стало очевидним, що ритуал — це чіткий порядок: ясні правила і постійна імпровізація, взаємоповага і взаємне навчання, велика доцільність і практичність, радість і просвітленість. На сцені ми побачили Гру. Найдивовижніше, що раніше в Україні ці та інші обряди були загальноприйнятою нормою. Все життя українців було радісною і водночас дуже відповідальною Грою — дійством — діянням — ініціацією!

Фольклорний ансамбль з Вінничини здійснює традиційний обряд очищення-оновлення після народження дитини
Фольклорний ансамбль з Вінничини здійснює традиційний обряд очищення-оновлення після народження дитини (фото НО — sd.org.ua)


В сучасному світі гра сприймається як щось несерйозне та безвідповідальне. Це не що інше, як перевертання понять з ніг на голову. Сучасний світ руйнується через те, що в ньому зникають правила гри (звичаєвої дії), а також такі обов’язкові для гри складові як доцільність, взаємоповага, чесна змагальність, радісне напруження всіх сил, прагнення честі і слави.

У кельтській традицій є велика кількість легенд про шляхетних лицарів, які боролися проти нечисті, здійснювали славні й героїчні вчинки. Вважалося, що вони це робили в «пошуках чаші Грааля». Найбільшою загадкою був власне цей Грааль. Що ж це таке? Якщо зробити буквальний переклад, то це «дух гри» (ель, аль — дух). Чаша традиційно символізує "серце", "серцевину" людини — божественне ядро, присутнє в кожній людській душі. Тобто пошуки Грааля — це радісна, напружена і відповідальна звичаєва Гра-творення задля долучення до свого божественного центру, розкриття свого боголюдського потенціалу шляхом вдосконалення-одухотворення нашого фізичного світу і здобуття слави.

Для творення свого українського світу нам треба повернутися до втраченого духу Гри-творення, який раніше пронизував все життя українців. Прикладом може бути толока, коли за один день всією громадою будували хату — це було суцільне свято праці з піснями, музиками, вечірнім застіллям і веселими танцями. Люди поспішали взяти участь в толоці, бо це була надзвичайно цікава і повчальна звичаєва Гра!

Так само творення нової української цивілізації треба перетворити на свято праці, на радісну захоплюючу Гру, своєрідну глобальну українську супер-толоку. Цей висновок став головним підсумком конференції.

Радійте, українці!
Радійте, українці! Творіть український світ граючись! (фото НО — sd.org.ua)


Неділя 23 березня 2008 року — звичаєвий український Великдень — була офіційно проголошена початком стратегічної Гри-творення, спрямованої на перенародження української нації і творення нею нової української цивілізації. Конференція ухвалила звернення до українців планети і закликала їх сміливо й радісно творити новий український світ.

Скорочений варіант опубліковано в газеті "Персонал плюс" № 13 (265) 3 - 9 квітня 2008 року.


В тему:

Радійте, українці!

Глобальна українська супертолока — мережева гра «Вишня Борія»

Тиранія чи Гетьманат?

Заснування Арійської Стрілецької Асоціації — першого рівня мережевої гри Вишня Борія

Що таке Арійська Стрілецька Асоціація?

Реформація: 25 пунктів

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи