Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Японії планують клонувати мамонта

У ємкості з рідким кіснем з РФ до Японії сьогодні доставили фрагмент туші мамонта, з якого сподіваються витягнути генетичний матеріал для клонування і подальшого відродження кудлатих слонів льдовикового періоду.
Біологічний матеріал вже перевезений з токійського міжнародного аеропорту Наріта до Науково-технічного центру префектури Гифу. Завтра його доставлять в лабораторію фізико-технічного факультету Університету Кінкі, де і буде зроблена спроба клонування сибірського мамонта, що помер декілька десятків тисяч років тому, передає ForUm з посиланням на Акумулятор новин.

Операцією керуватиме 72-річний професор Акіра Ірітані, фахівець з репродуктивної інженерії. Відповідні для цієї спроби фрагменти туші мамонта російсько-японська експедиція виявила минулого серпня в Якутії в районі міста Чокурдах в 400 км від Полярного кола. Дослідники з Університету Кініка збираються зараз визначити, чи зберігся в них генетичний матеріал, передає ИТАР-ТАСС.

У разі успіху буде зроблена спроба створення заплідненої клітки мамонта, яку потім передбачається імплантувати слону. На думку вчених, навіть при сприятливому розвитку подій для виведення більш-менш чистокровного мамонта буде потрібно декілька десятків років перехресного осіменіння.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи