Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

...у вишиванці - вхід вільний!

Днями, у Львові відбулась перша „Українська гулянка”.

„Українська гулянка” – це, коли на сцені виступають українські гурти і всюди звучить українська музика. Це, коли клуб вщерть заповнений молодими, вбраними у вишиванки, хлопцями та дівчатами і замість „привіт” до тебе кажуть „Слава Україні!”. Це, коли після семи годин танців та відриву, всі, взявшись за руки, співають Петрененкове „...тебе не можна не любити...”, а потім просто сидять і розказують веселі історії з фестивалів. Все це супроводжується яскравими усмішками та хорошим настроєм. Саме таке дійство відбувалось 19 березня у львівському клубі „ОднеВсе”.

Влаштував „гулянку” Молодіжний Націоналістичнй Конгрес. Творінням цих хлопців та дівчат є проект „Наше”, в рамках якого, власне, і відбувалася вечірка. За словами організаторів, тієї ночі „ОднеВсе” втиснув у себе близько 200 осіб. 80 відсотків усіх присутніх мали на собі вишиванки, що забезпечило їм безоплатне проникнення на гулянку!

На початку вечора звучали патріотичні вірші молодих авторів та вірші періоду “розстріляного відродження”. Живою музикою всіх розважали гурти ДеСенс, Клаузула, Маркер.

„Концерт поєднував в собі патріотичну поезію, рок та етно, - розповідає автор ідеї вечірки Андрій Мочурад, - таке середовище наштовхує на творчість, дає можливість поділитися думками та просто відпочити в максимально дружній атмосфері свідомої молоді і однодумців. Це один з способів нести молодим людям ідею патріотизму - засобами мистецтва”. У залі справді панувала дуже затишна і приємна атмосфера. Яскравість української вишивки у тьмяному світлі нічного клубу створює неповторний патріотичний настрій. Серед цих усміхнених облич, відчуваєш себе справжнім, свідомим молодим Українцем!

„Ми демоструємо, що сучасна українська молодь - це не лобуряки в спортивних костюмах і російською попсою в голові, а освічені та красиві люди, які цінують традиції власного народу, знають, люблять свою музику і вміють суперово забавлятися!”, - зазначив ведучий свята Святослав Роман.

Закінчилось все якісною етно-рок вечіркою, гучне звучання якої перевалило далеко за північ. Прощаючись і полишаючи зал, задоволені та повні енергії хлопці й дівчата не переставали жартувати, а з уст у всіх було чутно одне: „Слава Україні! – Героям слава!”.

Роман Балук
 



В тему:

Вишиванка формує націю

Проект Сенсар: мова, одяг, лінукс

“Сороміцькі Вечорниці”

Шалений успіх "Вечорниць"

Олег Скрипка влаштував для київської молоді феєричне дійство

Вечорниці на Катерини

«Країна мрій» у Львові

Національний Альянс - Кривий Ріг: перша українська вечірка

Впровадитимуть українські вечірки...

Рекорд 'Гінеса' з вишиванками у Рівному

Українізація українців: естетичний аспект

В кімоно вхід безкоштовний

Крамниця “Рідна мода”
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи